Ilie Sârbu va propune reducerea TVA-ului pentru alimente la 5%

177
Ilie Sârbu va propune reducerea TVA-ului pentru alimente la 5% - 02b0c69e363112f8c2d553a48a894db8.jpg
Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu a declarat, în cadrul dezbaterii organizate de Business Standard, că va propune în următoarea ședință a coaliției reducerea TVA pentru alimente la 5%.
"Lunea viitoare, la întâlnirea coaliției, o să pun problema tranșant și, dacă nu se dorește, atunci trebuie să ne hotărâm dacă lucrul acesta mai poate fi acceptat sau nu? Sau ne batem pentru alte teme care nu sunt relevante? Vrem să o rezolvăm, există soluție, și vă promit că o să demonstrăm, împreună cu ministerul Finanțelor, că, de fapt, câștigăm din asta, nu pierdem", a explicat Ilie Sârbu.
Reacția ministrului a venit ca răspuns la problema evaziunii fiscale pe care reprezentații acestui sector au ridicat-o în cadrul discuțiilor. Aceștia au subliniat că, odată cu începerea campaniei de recoltare începe și evaziunea fiscală, care acaparează tot lanțul, de la producția de cereale până la fabricarea și comercializarea produselor de panificație.
"Problema cea mai mare este evaziunea fiscală care se manifestă pentru început în campania de recoltare. Aproape totul se vinde fără documente. S-a făcut un calcul din care a rezultat că bugetul statului este prejudiciat cu un miliard de euro", a spus președintele Rompan, Aurel Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7127 secunde