Îmbunătățirile Funciare primesc 995 de posturi

161
Îmbunătățirile Funciare primesc 995 de posturi - imbunatatirilefunciare-1427396781.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, printr-o ordonanță de urgență, o serie de măsuri în scopul sprijinirii activității Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Astfel, se suplimentează cu 995 numărul de posturi din cadrul ANIF și al filialelor teritoriale, schema de personal a acestei instituții ajungând astfel la 2.495 de salariați. Măsura a fost luată în condițiile în care prin OUG nr.82/2011 numărul de posturi din cadrul acestei instituții s-a redus de la 5.000 de angajați, la 1.500. 


Concedierea a 3.500 de angajați a dus la: imposibilitatea funcționării stațiilor de pompare pentru irigații și desecare, în condiții de siguranță și conform solicitărilor producătorilor agricoli; imposibilitatea urmăririi permanente a stării tehnice a amenajărilor de îmbunătățiri funciare; nerespectarea regulamentelor de exploatare la construcțiile hidrotehnice.


Aceste disfuncționalități au adus prejudicii infrastructurii de îmbunătățiri funciare prin degradarea și scoaterea din funcțiune a infrastructurii de desecare și apărare împotriva inundațiilor, colmatări ale cursurilor de apă, reducerea capacităților hidroenergetice etc. Totodată, actul normativ stabilește că se aprobă anual cuantumul tarifului de îmbu-nătățiri funciare de către consiliul de con-ducere al ANIF, la propunerea directorului general al acestei instituții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.266 secunde