IMM-urile s-au împrumutat de 5 miliarde euro

486

Articole de la același autor

Întreprinderile mici și mijlocii sunt "responsabile" pentru 78% din totalul incidentelor majore de plată, potrivit ultimului studiu al Băncii Naționale a României (BNR).
"Capacitatea IMM-urilor de a face față șocurilor a scăzut, odată ce a crescut numărul restanțelor și incidentelor de neplată", se arată în studiul BNR.
Astfel, dacă cea mai mare parte a creditelor contractate de micile afaceri sunt garantate ipotecar, restanțele apar în cazul creditelor "rapide", acordate fără garanții.
În perioada ianuarie – martie, volumul creditelor IMM-urilor a crescut cu 13%, urmând trendul ascendent din 2007, când piața creditelor pentru IMM-uri a avansat cu 69%, comparativ cu anul 2006.
Conform datelor băncii centrale, întreprinderile mici și mijlocii se finanțează pentru nevoile de trezorerie (plata salariilor sau furnizorilor), pentru a obține
bani să achiziționeze echipamente și bunuri imobiliare.
Ca domenii de activitate, 18% din IMM-urile care contractează finanțări sunt din industrie, 8% din construcții și 5% din agricultură și domeniul energetic.
La finele lunii martie 2008, ponderea finanțării externe a IMM-urilor a ajuns la 36% din totalul împrumuturilor acordate companiilor, valoarea totală ridicându-se la circa 5 miliarde euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8635 secunde