Concurs IMO a instituit "Ziua Navigatorilor"

467

Articole de la același autor

La Manila, a avut loc conferința Organizației Maritime Internaționale (IMO), dedicată "Anului Navigatorilor". Punctul cel mai important de pe ordinea de zi a fost adoptarea modificărilor Convenției și Codului STCW. După cum se știe, aceste norme internaționale se referă la standardele privind instruirea și certificarea navigatorilor, pentru a opera navele avansate din punct de vedere tehnologic, ale viitorului. Modificările aduse la Manila conțin dispoziții privind orele de odihnă pentru ofițerii de cart, în timp ce rezoluțiile adoptate de conferință marchează "Anul Navigatorilor" și instituirea datei de 25 iulie drept "Ziua Navigatorilor".
În cadrul "Anului Navigatorilor", se desfășoară o serie de acțiuni care urmăresc creșterea gradului de conștientizare, de către opinia publică, a rolului navigatorilor în comerțul internațional. Ele aduc în fața publicului problemele cu care se confruntă navigatorii și fac apel la un tratament echitabil în caz de accident maritim, de piraterie sau de abandonare a navigatorilor în porturi străine.
Participanții la conferință și-au exprimat satisfacția cu privire la publicitatea pozi-tivă în favoarea navigatorilor, care a devenit o temă la nivel mondial.
IMO a citat, de aseme-nea, programul Filipine, care are drept scop sprijinirea navigatorilor care au fost luați ostateci de pirați în Somalia, precum și a familiilor lor, în timpul perioadei post-eliberare, pentru a face față traumelor cauzate de captivitate. IMO apreciază inițiativa filipineză ca un bun exemplu de urmat oriunde în lume.
Reverendul T. Heffer, secretarul general al Misiunii Navigatorilor, a subliniat rolul rețelei de capelani și voluntari, care sunt în măsură să ofere asistență navigatorilor de toate naționalitățile și de toate credințele, în eventualitatea unui atac pirateresc sau a oricăror alte evenimente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8955 secunde