Încă o monedă din argint, pentru iubitorii de numismatică

85

Articole de la același autor

Începând de astăzi, Banca Națională a României pune în circulație, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 140 de ani de la nașterea Luciei Sturdza - Bulandra.

Aversul monedei redă imaginea vechii clădiri a Teatrului Național din București, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 Lei" și anul de emisiune "2013".

Reversul monedei prezintă portretul, semnătura actriței Lucia Sturdza - Bulandra și anii între care a trăit, respectiv "1873" și "1961", elemente suprapuse peste o compoziție sugerând arta teatrală, iar în arc de cerc, inscripția "LUCIA STURDZA-BULANDRA" .

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Prețul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 310 lei/bucată.

Monedele din argint dedicate aniversării a 140 de ani de la nașterea Luciei Sturdza - Bulandra au putere circulatorie pe teritoriul României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Iunie 2013
Stire din Economie : Declin în construcții
Luni, 10 Iunie 2013
Stire din Economie : Exporturile au crescut cu 8,1%
Luni, 10 Iunie 2013
Stire din Economie : Euro rămâne peste 4,5 lei
Pagina a fost generata in 1.3985 secunde