Începe campania de promovare pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultură

368
Începe campania de promovare pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultură - 7d1ca441acca88b450e706d65533dbd2.jpg
Ministerul Agriculturii va scoate la licitație două proiecte ce vizează activități de promovare și publicitate a măsurilor Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), finanțate de Uniunea Europeană.
Astfel, pentru "Îmbunătățirea strategiei de comunicare și a identității vizuale a PNDR", va fi alocată suma de 2.040.000 euro, pe o perioadă de un an, iar pentru "Acțiuni de promovare a PNDR", suma alocată este de 7.771.540 euro, pentru o perioadă de doi ani.
În cadrul proiectului "Îmbunătățirea strategiei de comunicare și a identității vizuale a PNDR", se vor produce două spoturi TV, două spoturi radio și patru machete în presa scrisă, iar în cadrul proiectului "Acțiuni de promovare a PNDR", se va face difuzarea spoturilor TV.
În plus, se vor elabora materiale de informare destinate fermierilor, organizațiilor de producători, dar și mediului de afaceri din zona rurală.
Vor fi organizate campanii de informare, comunicare și promovare a PNDR și Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), seminarii tematice, ateliere de lucru și circuite informaționale.
De asemenea, pentru promovarea programului operațional de pescuit, există fonduri europene dedicate în valoare de 2,2 milioane euro, fonduri disponibile până în 2012.
Acțiunea de promovare trebuie realizată, în caz contrar, acești bani se vor pierde, conform comunicatului de presă al Ministerului Agriculturii.
Până în prezent, structurile locale care se ocupă de PNDR au investit prea puțin în informarea agricultorilor, iar raportul dintre numărul proiectelor depuse și cele selectate nu arată deloc bine. La jumătatea lunii iunie, din cele 13.338 proiecte selectate, doar 2.548 au fost selectate și 1.829 au fost contractate. În acest context, care mai este rolul oficiilor județene de plăți pentru dezvoltare rurală și pescuit?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4518 secunde