Începerea școlii a alungat și bruma de turiști de pe litoral

1262
Începerea școlii a alungat și bruma de turiști de pe litoral - plajamamaia22-1315842940.jpg
Vremea superbă de pe litoral mai că i-ar face pe puținii turiști care au ales luna septembrie să vină la mare (dacă nu s-ar uita în stânga și în dreapta, să vadă cât de pustie este plaja) să creadă că au nimerit în plin sezon. Cele 31 de grade, atât cât se înregistrau ieri la amiază, în stațiunea Mamaia, nici pe departe nu te-ar fi dus cu gândul la toamna care, oficial, de două săptămâni și-a intrat în drepturi. Odată ce ridici ochii din apă, te lămurești: numărul celor care încă mai stau la plajă este extrem de mic, iar al agenților economici scade de la zi la zi. Geamuri acoperite, cutii aruncate, doi - trei constănțeni rătăciți, ici-colo un comerciant obosit, mizerie cât cuprinde. Ce mai, o imagine dezolantă. Așadar, la capitolul "activități" ori "pierdut vremea", turiștii trebuie să-și pună pofta în cui și să se mulțumească cu vremea bună (atât cât o să mai țină) și cu facilitățile oferite de hotelieri (asta dacă au avut inspirația să-și cumpere bilete la cele de cel puțin trei-patru stele).
Acesta este, cu siguranță, unul dintre motivele pentru care ediția de toamnă a programului "Litoralul pentru toți" nu este și nu poate fi un succes, în ciuda faptului că prețurile sunt mai mult decât accesibile. Potrivit estimărilor, la această oră sunt pe litoral doar câteva mii de turiști, în special în stațiunea Mamaia.
Lovitura de grație a fost dată, însă, de începerea școlii. Reprezentanții agențiilor de turism spun că aceasta este perioada când numărul vacanțelor vândute scade brusc. Doar familiile fără copii și turiștii de vârsta a treia mai pot fi găsiți pe litoral, alături de con-stănțenii care, în sfârșit, se pot bucura de liniște.

Hotelierii se bat în oferte
Pentru turiștii care nu au ales să vină pe litoral prin programul "Litoralul pentru toți", din diverse motive, hotelierii au pregătit tot felul de oferte care să-i determine să-i aleagă și să-și petreacă o perioadă cât mai mare la ei. De exemplu, un hotel de patru stele din Mamaia încearcă să atragă turiștii în această lună cu o reducere de 35%, dacă rezervă un sejur de minimum cinci nopți. În plus, cina (aperitiv, fel principal, garnitură, salată, desert și o băutură răcoritoare) este inclusă în tariful cu mic dejun. Iar acesta este doar un exemplu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Sport : CS Metalul Constanța vrea în play-off
Pagina a fost generata in 0.3248 secunde