Incidente pe mări și oceane

266
Incidente pe mări și oceane - incidentepemari-1483369936.jpg

Articole de la același autor

Nava de pasageri "Zahro Express" cu aproximativ o sută de pasageri la bord a luat foc în dimineaa 1 ianuarie 2017, în timp ce se deplasa pe ruta de la Jakarta spre Insula Tidung, aflată la aproximativ 50 de mile maritime nord-vest de Jakarta. Vasul a fost cuprins de flăcări. Unii dintre pasageri au sărit în mare i au inotat spre malul insulelor din apropiere. Alii au fost salvai de o amabarcaiune SAR i alte bărci. Cel puin o persoană a murit. "Zahro Express" este o navă cu capacitatea de 200 de pasageri i este înregistrată sub pavilion Indonezia.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Merweborg" olandez a fost observat schimbându-i cursul în mod suspect, în timp ce tranzita strâmtoarea Oresund, în noaptea de Anul Nou. Nava plecase din Skutskar, Suedia, către Casablanca, Maroc. Centrul de control al traficului a avertizat căpitanul despre cursul periculos. Nava a revenit la cursul iniial, în condiii de sigurană, dar operatorii Centrului au considerat că vocea căpitanului este cam ciudată i au bănuit că ar fi vorba de o intoxicaie. Vasului i s-a ordonat să ancoreze în radă la Skovshoved, la nord de Copenhaga, poliia urmând să investigheze o posibilă intoxicaie.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Galisa" a lovit cargoul "Volgo-Balt 236", în portul rusesc Yeysk, din Marea Azov, în timp ce acosta lângă acesta. Ambele nave au suferit stricăciuni. "Galisa" era încărcată cu 2.817 de tone de semine de in, iar "Volgo-Balt 236", cu 2.901 de tone de organe de animale. Autorităile au declanat o anchetă privind cauzele incidentului naval. Nu s-au înregistrat scurgeri de hidrocarburi în apa mării.

x x x

Nava de croazieră "Viking Sea" a fost nevoită să îi întrerupă călătoria spre Toulon, din cauza unor probleme la motor, i a revenit în portul Barcelona. Defeciunea pare a fi gravă, dar pasagerii s-au oferit să rămână la bord până pe data de 8 ianuarie 2017 sau să plece cu avionul acasă.

x x x

Nava de croazieră "Nat Geo Orion" a suferit o pană de curent în timp ce se întorcea la Ushua, venind dintr-o expediie în Antarctica. Nava a reuit să ajungă la destinaie mergând cu viteză redusă.

x x x

Trei persoane au murit într-un incendiu care a avut loc pe yachtul "Southern Comfort", aflat în Marina di Loano (Savona). Ambarcaiunea era acostată în port i avea la bord patru persoane: doi bărbai i două femei. Victimele sunt germani. Singurul supravieuitor este o nemoaică de 52 de ani. Femeia a declarat că a fost trezită de strigătele cumnatului ei i a reuit să se salveze, ieind din cabină, printr-o trapă, după care a sărit în apă. Flăcările i-au împiedicat pe ceilali să iasă din cabine, făcând inutilă orice încercare de a-i salva.

x x x

Ferry-boat-ul "Baltiysk" a început să se încline spre tribord, din cauză că încărcătura de pe punțile superioare i principale, printre care și două maini încărcate cu petrol, s-a deplasat. Vasul era ancorat în zona de ancoraj Baltiysk, din regiunea Kaliningrad, Marea Baltică, și aștepta să sosească pilotul, pentru a intra în port. Condițiile meteorologice erau aspre. În cele din urmă, nava a părăsit zona de ancoraj, îndreptându-se spre larg, pentru a scăpa de valurile mari din zona de coastă. După încetarea furtunii, nava a acostat în portul Baltiysk.

x x x

Ferry-boat-ul feroviar "Annenkov" a intrat în coliziune cu ferry-boat-ul auto "Elena" în portul Kavkaz. "Elena" a suferit daune uoare. Ambele nave deservesc liniile de navigație din Crimeea. x x x

x x x

O ambarcațiune pescărească cu trei pescari la bord a intrat în tancul petrolier "Angelia 2". Incidentul s-a petrecut seara, în condiii de ceaă, în apropiere de coasta Bahodopi, Sulawesi Central. Ambarcațiunea de pescuit a explodat. Doi membri ai echipajul de pe tancul petrolier au murit în timp ce încercau să salveze pescarii. Doi pescari au fost salvai, iar unul a dispărut.

x x x

Încărcătura de soia din cala unui bulk-carrier, care era ancorat în terminalul Monitor de Bretagne, din Saint-Nazaire, a luat foc. La bord se aflau 12.000 de tone de soia. Aproximativ 8 tone au fost distruse, iar alte 50 de tone au fost poluate. Focul a fost stins de pompieri. Numele navei nu a fost dezvăluit de oficialități, dar se bănuiește că ar fi vorba de nava "Oceanmaster", care a sosit la Monitor de Bretagne venind din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,75 bani
Pagina a fost generata in 0.9509 secunde