Incidente și accidente pe mări și oceane

172
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1483549588.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Euro Uno" a eșuat pe plaja Misamis, din nordul Mindanao, Filipine, în timp ce se îndrepta spre portul Plaridel. Nava a fost aruncată de furtună pe uscat. Cargoul are capacitatea de 420 tdw, a fost construit în 1977 și este înmatriculat sub pavilion Filipine.


x x x


Nava portcontainer "Thetis D" a fost surprinsă de furtună în Marea Nordului săptămâna trecută. 16 containere au căzut peste bord. Vasul se deplasa dinspre Muuga, Estonia, spre portul Rotterdam. 11 containere încărcate cu scânduri de lemn au fost purtate de valuri și au ajuns pe coastă.


x x x


La scurt timp după ieșirea din portul Zamboanga, Filipine, portcontainerul "Ocean Unit" a fost atacat de persoane înarmate, aflate la bordul a două ambarcațiuni de mare viteză. Incidentul s-a produs la aproximativ 25 mile marine, est de Insula Sibago, sud-est de Zamboanga, în după-amiaza de 3 ianuarie 2017. Vasul a raportat atacul la Garda de Coastă, care a intervenit la timp pentru a preveni abordarea. Între pirai și Garda de Coastă a avut loc un schimb de focuri. Portcontainerul s-a reîntors în portul Zamboanga. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit.


x x x


Pe data de 3 ianuarie 2017, Autoritatea Maritimă din Singapore a fost notificată de Autoritatea Portuară din Johor de producerea unei coliziuni între portcontainerul "Wan Hai 301", înmatriculat în Singapore și portcontainerul "APL Denver", înregistrat în Gibraltar. Incidentul s-a petrecut în afara portului Pasir Gudang, din Johor, Malaezia.


Căpitanul navei "APL Denver" a raportat că unul dintre tancurile sale de buncăr a fost avariat, fapt ce a condus la scurgerea în apele mării a aproximativ 300 de tone de combustibil. Autoritatea Portuară din Johor a declanșat operațiunea antipoluare.


x x x


Indonezia intenționează să-l urmărească penal pe căpitanul unei nave de croazieră, pentru neglijență, după ce un incendiu a distrus nava în ziua de Anul Nou, omorând cel puțin 23 de persoane și rănind alte zeci. Nava transporta aproximativ 250 de persoane înainte de a fi cuprinsă de flăcări, la scurt timp după plecarea din Jakarta. După interogatoriu, căpitanul a fost declarat suspect, a anunțat poliția.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 05 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Dolarul a cedat 3,35 bani
Pagina a fost generata in 1.9235 secunde