Incidente și accidente pe mări și oceane

195
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente1-1484060263.jpg

Articole de la același autor

În data de 8 ianuarie 2017, cargoul "Hui Feng Nian 298", care transporta o încărcătură de piatră, a intrat în coliziune cu podul pe care trece autostrada Nansha Fanzhong, din zona Guangzhou. Podul a fost grav avariat și a fost închis pentru întregul trafic, inclusiv pentru pietoni. 


x x x


Tancul de bunkeraj "Arca 1" a emis semnalul de primejdie dimineața devreme, pe 8 ianuarie 2017. Nava a raportat defectarea motorului pe vreme de furtună și faptul că e în derivă spre coasta de nord, în Golful St. Lawrence, din Canada. În cele din urmă, nava a eșuat. Șase membri ai echipajului au fost evacuați de Garda de Coastă canadiană și duși în portul Sydney. La bordul navei erau 15 tone de combustibil. 


x x x


Cargoul de mărfuri generale "Nidaroe" a emis semnal de urgență pe 8 ianuarie 2017, raportând o defecțiune a motorului. Nava se afla în furtună, în zona Herøy, Norvegia, Marea Norvegiei, și a început să fie împinsă de vânt spre coasta de Stigfjorden. Mai multe nave au venit să acorde asistență cargoului aflat în pericol. 


x x x


Tancul de produse petroliere "Atlantic Mate", încărcat cu țiței, a lovit poarta de sud, de la Brunsbuettel, a ecluzei, în timp ce tranzita Canalul Kiel. Nava a suferit ușoare daune. În schimb, poarta a fost avariată și a devenit inoperabilă. Tancul petrolier a rămas în ancoră la Brunsbuettel, pentru anchetă și investigație. Se pare că incidentul a fost provocat de o defecțiune mecanică.


x x x


Aflat în portul Kalymnos, din insula cu același nume, ferry-boat-ul "Blue Star Patmos" a ridicat ancora. Odată cu ea a scos și ancora ferry-boat-ului "Nisos Kalymnos", care se încurcase cu a sa. Din această cauză, "Nisos Kalymnos" s-a deplasat și a lovit ferry-boat-ul "Olympios Zeus", ancorat lângă el, provocându-i avarii și împiedicându-l să plece în voiajul programat. 


x x x


Pe data de 9 ianuarie 2017, cel puțin cinci muncitori au fost uciși  și mai mulți au fost dați dispăruți după ce un incendiu a cuprins o navă aflată în șantierul de dezmembrări de nave Gadani, din Pakistan. Este cel de al doilea eveniment în decurs de numai o lună. Poliția l-a arestat pe proprietarul navei LPG, care a luat foc. Potrivit unor surse din rândul echipelor de salvare, mai mult de 50 de muncitori erau prezenți pe navă, când focul a izbucnit.
O parte dintre ei au fost evacuați în siguranță. 


Aceeași navă a luat foc, în urmă cu câteva săptămâni. Atunci, focul a fost stins fără să existe vreo victimă.


La data de 1 noiembrie anul trecut, 25 de persoane au fost ucise  și cel puțin 58 au fost rănite când rezervorul de combustibil al unei nave din incinta șantierului a explodat. Muncitori necalificați din Gadani lucrează adesea în condiții precare, fără echipament de protecție. Gadani este cel mai mare șantier de dezmembrări de nave din lume.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Dolarul a recuperat 2,67 bani
Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Francul a cedat 0,04% în favoarea leului
Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Leul mușcă din toate valutele
Pagina a fost generata in 2.5081 secunde