Incidente și accidente pe mări și oceane

188
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1492429551.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 15 aprilie 2017, tancul de produse petroliere "Alheera" a emis semnalul de primejdie, raportând un atac pirateresc. De navă s-a apropiat o ambarcațiune cu oameni înarmați, care au deschis focul. Incidentul s-a petrecut în Golful Aden, în largul coastei Yemenului, la est de portul Aden. Fregata "Yulin" din forța navală a Chinei se afla în apropiere și a trimis un elicopter pentru a respinge atacul. Este aceeași fregată care a intervenit în apărarea bulk-carrier-ului "OS 35", atacat de pirații somalezi în urmă cu câteva zile. După îndepărtarea pericolului, tancul de produse petroliere "Alheera" și-a continut călătoria. Acesta este cel de al patrulea atac pirateresc înregistrat în Golful Aden în decurs de o lună.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Andersborg" a lovit cheul în timpul manevrei de acostare din portul Norrkoping, Suedia, în dimineața de 14 aprilie 2017. Nava a suferit o breșă în zona rezervorului de combustibil. Aproape o tonă de hidrocarburi s-a scurs în apele mării. A fost declanșată operațiunea de depoluare cu mai multe nave specializate.

x x x

Gigantul tanc petrolier "Alex" a eșuat în după-amiaza de 12 aprilie 2017, în Marea Chinei de Sud, la aproximativ 40 mile marine, nord de Insula Pulau Belitung, Indonezia, în Strâmtoarea Karimata. Nava plecase din Galveston, Statele Unite ale Americii, și se îndrepta spre Ningbo, China. Pe 14 aprilie, nava era încă eșuată. Tancul petrolier era încărcat. Nu au fost raportate scurgeri de hidrocarburi în apă ori spărturi în carenă. "Alex" are 333 metri lungime, 60 metri lățime, pescajul de 20,3 metri și capacitatea de 308.000 tdw. A fost construit în 2016 și este înmatriculat sub pavilion Belgia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Aprilie 2017
Stire din Economie : Iată cu a evoluat comerțul en-gros
Marţi, 18 Aprilie 2017
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,72 bani
Pagina a fost generata in 1.1789 secunde