Incidente și accidente pe mări și oceane

248
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1496674091.jpg

Articole de la același autor

Potrivit EUNAVFOR (Forța de intervenție a Uniunii Europene în Oceanul Indian) și a unor surse locale, un tanc petrolier a fost atacat. Se crede că agresorii sunt rebelii Houthi. Incidentul a avut loc pe data de 31 mai, la 7 mile marine sud-est de insula Mayyum, strâmtoarea Bab el Mandeb. Potrivit publicației "Tradewinds" ar fi vorba de tancul de produse petroliere "Muskie", care plecase din Fujairah, Emiratele Arabe Unite, spre Arabia Saudită. Atacul a fost respins de garda înarmată de la bord și vasul și-a continuat călătoria. Nimeni nu a fost rănit și nu au existat daune.

x x x

Pe data de 29 mai 2017, nava costieră chineză "Xingyun 789" a emis semnalul de primejdie și a solicitat evacuarea. Vasul se afla în zona câmpului petrolier Caofeidian, în Marea Bohai. În asistență au fost trimise două nave de aprovizionare offshore. La sosire în zonă, acestea au descoperit că nava costieră se rupsese în două și se scufunda, având cinci marinari la bord. Salvarea acestora a fost complicată din cauza vremii proaste. Remorcherele off-shore au salvat trei marinari, iar un elicopter, pe ceilalți doi.

x x x

Tancul LPG "Gaz Century" a intrat în coliziune cu vasul de pescuit "Hatem Kousai", la aproximativ 18 mile marine, în largul coastei siciliene, în dimineața de 27 mai 2017. Nava de pescuit s-a scufundat. Patru marinari au fost salvați de "Gaz Century", dar trei au murit. "Gaz Century" era în drum dinspre Albania spre Malta.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Norrvik" a eșuat în seara de 27 mai 2017, la intrarea în portul Kalundborg, Danemarca. Vasul a fost repus în plutire, după trei ore, cu mijloacele proprii și a ancorat în apropiere. Potrivit Poliției, căpitanul rus era beat și a fost testat. Rezultatul a fost făcut cunoscut pe 29 mai. Nava a fost reținută până la finalizarea investigației. Nu au fost constatate daune și poluare.

x x x

Tancul de produse petroliere "Kiyosato Maru" a intrat în coliziune cu vrachierul "JP Cosmos", pe 31 mai 2017, în Golful Tokio. Ambele nave au suferit pagube. Tancul era încărcat cu nafta. Nu au fost raportate scurgeri de hidrocarburi în apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 Iunie 2017
Stire din Economie : Dolarul a cedat 1 ban
Marţi, 06 Iunie 2017
Stire din Economie : Francul e mai bogat cu 1,87 bani
Pagina a fost generata in 0.8629 secunde