Incidente și accidente pe mări și oceane

271
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1499185259.jpg

Articole de la același autor

În după-amiaza zilei de 3 iulie 2017, cargoul "Xin Bao Tai 1", încărcat cu 3.250 tone de minereu, a eșuat pe stânci, în Golful Tonkin, pe coasta de nord-est a insulei Weizhou, China. Echipajul a abandonat nava, a urcat în barca de salvare și a ajuns în siguranță pe insulă. Cargoul "Xin Bao Tai 1" are 3.741 tdw și este înmatriculat sub pavilion China.
✶ ✶ ✶
Pe data de 2 iulie 2017, tancul "Chemroad Journey" a fost repus în plutire după ce aproximativ 8.000 tone de produse chimice au fost transferate pe tancul "Sun Mercury". La operațiune au participat câteva remorchere de salvare și nave SAR. Nu s-a raportat nicio scurgere de produse în apă. Tancul "Chemroad Journey" încărcat cu 30.000 tone de produse chimice eșuase pe data de 12 iunie, pe coasta unei insule vietnameze. În urma incidentului, nava s-a ales cu o spărtură în bordaj, în zona unui tanc de balast și s-a înclinat cu 15 grade pe un bord.
✶ ✶ ✶
O navă comercială s-a ciocnit cu un vas de pescuit coreean de 9 tone. Încidentul s-a petrecut pe data de 1 iulie 2017, la 25 mile marine de insula Jeju, Coreea. Nava de pescuit s-a scufundat, iar cei șase membri ai echipajului au fost salvați. Unul dintre ei, care era rănit, a fost preluat de un elicopter, dar a murit la spital. Numele navei nu a fost dezvăluit.
✶ ✶ ✶
Tancul de produse petroliere "Sea Frontier" s-a ciocnit cu bulk-carrier-ul "Huayang Endeavor", pe data de 1 iulie, în Canalul Mânecii, la nord de Calais. Tancul era încărcat cu 38.000 tone de benzină. Ambele nave au suferit daune, dar nu au fost victime. "Sea Frontier" s-a întors la Antwerp.
✶ ✶ ✶
Pe nava de pasageri "Tawindo Nr. 2" s-a produs un incendiu în sala mașinilor, în dimineața de 30 iunie 2017. Nava plecase din Malaezia spre orașul Tarakan, Indonezia. La bord se aflau 80 de muncitori indonezieni și cei 6 membri ai echipajului. Marinarii au reușit să stingă focul cu mijloacele de la bord, dar nava a fost dezactivată, fiind incapabilă să reia navigația. Pasagerii au fost evacuați și duși în siguranță în orașul Tarakan, iar nava a fost remorcată spre unul dintre cele mai apropiate porturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Iunie 2017
Stire din Economie : Solicitarea SLN către autorități
Pagina a fost generata in 0.3199 secunde