Incidente și accidente pe mări și oceane

293
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1538583009.jpg

Articole de la același autor

Care este probabilitatea ca două nave cu același nume să se ciocnească? De unu la un milion sau chiar mai mică. Și totuși ceea ce părea de neconceput s-a întâmplat. Tancul petrolier "Erato" și portcontainerul "Erato" au intrat în coliziune în zona de ancoraj a portului Pireu, Grecia, în după-amiaza de 29 septembrie 2018. Ambele nave au suferit avarii ușoare.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Sevastopol" a fost reținut în portul Busan, din Coreea de Sud, începând cu luna august a acestui an. Pe 28 septembrie, proprietarul navei, compania JSC Guzdon, din Vladivostok, i-a solicitat guvernului rus să intervină pentru eliberarea navei din detenția "ilicită". Nava "Sevastopol" a fost inclusă pe lista neagră a Departamentului Trezorerie al Statelor Unite, alături de alte cinci nave rusești, acuzate de încălcarea sancțiunilor impuse Coreei de Nord, de către ONU. Potrivit proprietarului, nava a fost reținută pentru investigații. Autoritățile coreene au informat proprietarul că guvernul rus trebuie să contacteze guvernul sud-coreean pentru a rezolva problema și a elibera nava.

x x x

Nava ro-ro "Kapetan Christos" a intrat în coliziune cu portcontainerul "Stadt Dresden", aflat în ancoră, în rada exterioară a portului Pireu. Incidentul a avut loc pe 25 septembrie, la sosirea ro-ro-ului din Nisos Naxos, cu 11 vehicule și șoferi la bord. Ambele nave au suferit pagube.

x x x

Corveta "Erfurt", aparținând Marinei militare germane, a lovit molul Tirpitz, din portul Kiel, din cauze necunoscute. Bulbul navei a suferit avarii, astfel că aceasta nu participă, așa cum era planificat, la exercițiile din Marea Baltică

x x x

Nava de croazieră "Sovereighn" a lovit cheul în timpul manevrei de acostare în portul Napoli, Italia, pe 26 septembrie 2018, la sosirea din Barcelona. Accidentul a fost cauzat de vântul puternic. Atât vasul, cât și cheul au suferit avarii. Câteva dintre călătoriile programate cu "Sovereighn" au fost amânate.

x x x

Pe data de 26 septembrie 2018, ferry-boat-ul "Sabuk Nusantara 35" a eșuat la aproximativ 3 mile marine, sud de portul Sngkil, din nord-vestul Sumatrei. Incidentul a avut loc la scurt timp după plecarea din Singkil spre Insulele Banjak, situate la vest de Singkil. La bordul navei se aflau 12 pasageri, un echipaj de 20 de oameni și câteva vehicule. În dimineața zilei de 27 septembrie, pasagerii au fost evacuați.

x x x

Tsunami care s-a abătut asupra Insulei Sulawesi, din Indonezia, în după-amiaza de 28 septembrie 2018, a provocat eșuarea mai multor nave, printre care un portcontainer și un cargou de mărfuri generale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4473 secunde