Incidente și accidente pe mări și oceane

250
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1544627618.jpg

Articole de la același autor

Tancul de produse petroliere "Breeze" a intrat în coliziune cu nava costieră indoneziană "Makmur", pe 10 decembrie 2018, în Strâmtoarea Singapore, lângă granița maritimă dintre Indonezia și Singapore. Din cauza impactului, nava costieră s-a scufundat. Cei 11 membri ai echipajului au fost salvați, 4 dintre ei fiind răniți grav.

Nava "Breeze" a fost reținută pentru cercetări.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Rui Xing lun" a avut probleme în după-amiaza de 8 decembrie 2018, în Marea Bohai, din nordul Chinei. Scăpat de sub control, vasul a eșuat pe stânci și s-a rupt în două, partea cu suprastructura scufundându-se. Nouă dintre cei zece membri ai echipajului au fost salvați, dar unul a murit. Cel de al zecelea marinar a fost declarat dispărut. În zonă s-a produs o poluare.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Yu Hong 998" s-a răsturnat în seara de 8 decembrie 2018, în zona Wanzhou, pe fluviul Yangtze, din China. Cinci membri ai echipajului au dispărut.

x x x

Ferry-boat-ul "Cruise Roma" a suferit o defecțiune la arborele elicei, în dimineața de 8 decembrie 2018, la scurt timp de la plecarea din portul Torres, Italia, spre Barcelona. Echipajul a reușit să remedieze defecțiunea în cursul după-amiezei, dar nava s-a îndreptat spre Civitavecchia. Cei 9.390 de pasageri au fost transferați pe o altă navă.

x x x

În timp ce remorca o dragă, din Egipt spre Palma de Mallorca, Spania, remorcherul "Viking", a fost surprins furtună. Vasul a încercat să se adăpostească în apele din sudul Insulei Cretei, dar a fost împins pe coasta stâncoasă. Cei opt membri ai echipajului au fost salvați. Remorcherul a ajuns pe stânci. Autoritățile și localnicii se tem de o poluare, deoarece remorcherul are aproximativ 20 de tone de combustibil la bord. Nu există informații despre dragă.

x x x

Un cargou sirian a fost interceptat de Garda de Coastă din Grecia și obligat să acosteze la Ierapetra, în sud-estul Insulei Creta, fiind suspectat că transportă mărfuri ilegale, droguri și arme, în cele 18 containere de la bord. Echipajul este format din zece sirieni și un indian. Nu se cunosc rezultatele cercetărilor.

x x x

Bulk carrier "Panda" și cargoul "Barlas" s-au ciocnit în Marea Egee, în zona de coastă Babakale, din Canakkale. Ambele nave se deplasau în aceeași direcție. În urma coliziunii, cele două vase au suferit avarii ușoare și li s-a permis să reia voiajul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8915 secunde