Incidente și accidente pe mări și oceane

343
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1547389695.jpg

Articole de la același autor

Pe 11 ianuarie 2019, o navă de pescuit coreeană a fost lovită de un vas necunoscut, la 40 mile marine sud de Insula Yokji, Coreea, în Marea Chinei de Est. În accident, trei marinari au decedat, doi au dispărut, iar nouă au fost salvați. Printre suspecți, se află tancul LPG " Koeta". Ofițerul filipinez care a fost de veghe pe această navă și comandantul urmează să fie interogați în cadrul investigației deschise de autoritățile sud-coreene.

x x x

Bulk carrier-ul "Wikanda Naree" a fost introdus în docul uscat al șantierului de reparații din Chirnomorsk, Ucraina, în dimineața de 11 ianuarie2019. În ziua anterioară, corpul navei suferise o avarie în timpul manevrei de ieșire din portul Chornomorsk. La urcarea pe doc, s-a constatat că nava prezenta deformări serioase în zona bulbului.

x x x

Ferry-boat-ul "Sangke Palangga", cu 83 de pasageri și un echipaj de 28 de membri la bord, a eșuat pe un recif din afara portului Marapokot, de pe coasta de nord a insulei Nusa Tenggara, Indonezia. Accidentul s-a petrecut pe data de 11 ianuarie 2019, în timp ce nava se deplasa dinspre Sulawesi de Sud către portul Marapokot. Toți oamenii de la bord, inclusiv echipajul, au fost evacuați în siguranță și transferați la Marapokot. În cele din urmă, ferry-boat-ul s-a răsturnat și s-a scufundat.

x x x

Portcontainerul "Trinidad Trader" a lovit cheul din portul Puerto Cortes, Honduras, în timpul manevrei de acostare, în ziua de 11 ianuarie 2019. Nava a fost dusă în zona de ancoraj cu ajutorul unui remorcher, pentru cercetări.

x x x

Tancul LPG coreean "NO.5 SJ Gas" a ajuns în portul Dongying, din Coreea de Sud, fiind încărcat cu 1.850 tone de gaze lichefiate. În port, s-a constatat existența unor defecțiuni la supape. Comandantul navei a supapa defectuoasă a fost detectată în timpul aterizării la port, a informat autoritățile autorităților și a cerut permisiunea să ducă nava în zona de ancorare, pentru a repara supapele.

Ulterior, vasul a ancorat în afara traseului navelor care transportă petrol și gaze, fiind stabilită în jurul său o zonă de siguranță de 3 mile marine. Pe timpul reparării supapelor, echipajul de 15 oameni a rămas la bord. Scurgerile de gaz au apărut dimineața în 12 ianuarie 2019. Concentrația de gaz pe navă și în jurul ei erau sub nivelul de explozie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Ianuarie 2019
Stire din Economie : Scade numărul căsătoriilor
Pagina a fost generata in 2.0486 secunde