Incidente și accidente pe mări și oceane

188
Incidente  și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1569763318.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 24 septembrie 2019, pe nava - fabrică de prelucrare a peștelui "Pyotr Zhitnikov" a izbucnit un incendiu. La bord se aflau 412 persoane, muncitorii din fabrică și echipajul. Nava se afla în apele insulei Kuril. 363 de persoane, în special din rândul personalului fabricii, au fost preluate de navele de pescuit din apropiere și transferate pe nava soră "Vsevolod Sibirtsev". Cei rămași la bord au continuat lupta cu incendiul, reușind să îl pună sub control.

Nava a fost dezactivată și remorcată până într-un port apropiat, pentru reparații.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Baltic Carrier" a eșuat lângă Kattegat, Suedia, pe data de 24 septembrie 2019. Nava plecase de la Kaliningrad și se îndrepta spre Lidkoeping.

Potrivit relatărilor, eșuarea a fost cauzată de o eroare de navigație. Vasul nu a schimbat cursul când ar fi trebuit și nu a răspuns atenționărilor serviciului de control al traficului. Potrivit ultimelor informații furnizate de autoritățile suedeze, comandantul navei a adormit, fiind, probabil, în stare de ebrietate. Toți cei șapte membri ai echipajului sunt ruși.

v v v

Mega-portcontainerul "One Blue Jay" a scăpat de sub control în timpul manevrei de acostare în terminalul din portul Perama, Pireu, Grecia și a lovit petrolierul turcesc "Gunece". Incidentul s-a petrecut pe data de 26 septembrie, la sosirea navei din Singapore. Un marinar de pe tancul petrolier a fost rănit și a fost internat. Tancul petrolier a fost grav avariat, în ajutorul lui fiind trimise cinci - șase remorchere pentru a-l împiedica să se scufunde.

Potrivit autorităților portuare, tancul petrolier are 3.200 tone de combustibil la bord și a suferit fisuri în bordaj. Apa a pătruns în tancurile de balast, provocând înclinarea navei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7816 secunde