Industria de apărare a Rusiei va livra 140 de elicoptere, în valoare de 4 miliarde de dolari

335
Industria de apărare a Rusiei va livra 140 de elicoptere, în valoare de 4 miliarde de dolari - elicoptermi38-1315038951.jpg
Ministerul Apărarii din Rusia și producătorul rus de elicoptere au semnat un acord de 4 miliarde de dolari. Potrivit presei rusești între minister și constructorii din sectorul de apărare au fost dispute îndelungate privind prețul, până când președintele Dmitri Medvedev și apoi prim-ministrul Vladimir Putin au intervenit și au făcut presiuni pentru a fi semnate contractele.

Până în 2020, constructorul va livra Ministerului Apărării un număr de 140 de elicoptere în valoare de cel puțin 120 de miliarde de ruble (4 miliarde dolari). Compania producătoare a alocat 200-250 milioane de dolari pentru cercetare, în principal, pentru dezvoltarea de elicoptere, cum ar fi Mi-38, Ka-62, Mi-34S1, și pentru modernizarea Mi-17.

Industria de armament rusească a înregistrat pierderi importante în urma încetării comerțului cu Libia, unde un nou guvern a preluat puterea. Probabil că Libia se va înarma pe viitor cu armament produs în țările NATO, care i-au sprijinit pe rebeli să preia puterea.

Acordul compensează pierderea înregistrată de producătorii ruși de arme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2042 secunde