Industria shipping-ului adoptă certificatele electronice

423
Industria shipping-ului adoptă certificatele electronice - industriashipping-1412093381.jpg

Articole de la același autor

În viitor, statele membre ale Organizației Maritime Internaționale (IMO) vor trebui să accepte utilizarea certificatelor electronice. Propunerea a fost aprobată de Comitetul de Facilitare al IMO. Astfel, industria shipping-ului va avea de-a face cu mai puține documente care îi provoacă destule încurcături și întârzieri. 


IMO a dat un semnal clar că inspectorii de Port State Control, companiile de verificarea și alți jucători de pe piața maritimă vor trebui să accepte noile e-certificate.


Danemarca se numără printre susținătorii soluției electronice. Ea a finalizat proiectul pilot prin care Autoritatea Maritimă Daneză a testat certificatele electronice în practică. Proiectul a arătat că măsura aduce economii de timp și bani armatorilor și că nu există bariere tehnice sau juridice majore care să împiedice aplicarea ei, dar trebuie să se ajungă la acceptarea internațională a faptului că certificatele electronice sunt superioare celor de hârtie. 


Un pas înainte s-a făcut și în alt domeniu. După cinci ani de muncă pentru modernizarea Convenției internaționale FAL, s-a convenit că autoritățile statelor de pavilion și de port ar trebui să accepte transmiterea de către nave a așa-zisei documentații electronice FAL și, prin urmare, navele nu trebuie să completeze formulare pe hârtie. 


Modificarea Convenției FAL va fi aprobată la următoarea sesiune a Comitetului de Facilitare, care va avea loc în 2016.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5836 secunde