Din cauza crizei economice

Industriile din prelucrarea metalului au pierdut 15% din locurile de muncă

525
Industriile din prelucrarea metalului au pierdut 15% din locurile de muncă - 1786aec3a614d40f1e566fde557a1799.jpg
"Problema generală a companiilor din industria metalului este lipsa comenzilor. Multe dintre ele au fost nevoite să trimită oamenii în șomaj tehnic, cu plata a 75% din salarii. Trăim cu speranța că acest sector de activitate își va reveni până la jumătatea anului viitor" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ionel Ilcea, secretarul general al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industrie "Metal".

Ieri, la Șantierul Naval Constanța, a avut loc reuniunea biroului executiv al federației. Organizația reprezintă interesele a 18.000 de membri de sindicat dintr-un număr de 44 de companii reprezentative pentru industria constructoare de nave, industria aeronautică, industria de automobile, industria construcțiilor metalice și industria de armament.
"Dintre toate aceste sectoare, construcțiile navale sunt cele mai afectate de lipsa comenzilor. Din informațiile pe care le deținem, industria de apărare începe să-și revină. Cel mai bine stau cei din sectorul auto, care au contracte la export. Când se va relansa piața bancară și creditele vor fi mai accesibile, se va relansa și producția de automobile pentru piața internă" - a afirmat liderul de sindicat.
De la declanșarea crizei economice și până în prezent, sectorul prelucrării metalului a pierdut circa 15% din locurile de muncă, cele mai multe concedieri având loc în sectorul naval, a precizat Ionel Ilcea.
Sindicatele din aceste industrii sunt tot mai preocupate de creșterea gradului de securitate a muncii. "Este meritul organizațiilor noastre faptul că în ultimii doi ani au avut loc foarte puține accidente de muncă și fără consecințe grave. Sindicatele au obligat patronatele, prin intermediul contractele colective de muncă, să îmbunătățească condițiile de lucru și să ia măsuri de pregătire a angajaților. În toate companiile funcționează comisiile mixte, patronat-sindicate, de securitate în muncă" - a afirmat liderul sindical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9296 secunde