Info fiscalitate: Ce declarații depun persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA?

611
Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozițiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 119.000 lei, au obligația să depună formularul 392A "Declarația informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul 2011".

Cele a căror cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obținute din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară sumei de 119.000 de lei, au obligația să depună formularul 392B "Declarație informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii și achizițiile efectuate în anul 2011".

Cele care realizează operațiuni scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 141 cu excepția celor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e), f), care nu sunt accesorii activității principale, nu au obligația depunerii formularului 392B "Declarația informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul 2011".

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2011 este până la data de 27 februarie 2012, inclusiv.

Aceste declarații în format hârtie, însoțite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal sau la poștă, prin scrisoare recomandată.

Formatul electronic se obține prin folosirea programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, pus la dispoziție, gratuit, de unitățile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală la adresa:

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/ProgrameUtile.

Modelul și conținutul formularelor fiscale 392A și 392B, precum și instrucțiunile de completare a acestora sunt reglementate prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1081/2011 pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare de declarații informative, publicat în Monitorul Oficial nr. 103/09.02.2011.

Informații detaliate se pot obține la:

- birourile pentru asistența contribuabililor din cadrul administrațiilor finanțelor publice;

- telefonic, la Centrul de asistență a contribuabililor, la nr. 0314039160;

- accesând site-ul: www.anaf.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2722 secunde