Info fiscalitate: Impozitul pe profit

193
Info fiscalitate: Impozitul pe profit - infofiscalitate-1394042972.jpg

Articole de la același autor

În Monitorul Oficial al României nr. 135 din 25 februarie 2014 a fost publicat Ordinul ministrul finanțelor publice nr. 256/2014 privind indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plaților anticipate în contul impozitului pe profit anual.
În conformitate cu prevederile art. 34 alin. (8) din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii care aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, determină plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele prețurilor de consum. 
Prin actul normativ menționat, a fost  aprobat indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plaților anticipate în contul impozitului pe profit anual pentru anul 2014 care este de 102,4 %.
În categoria contribuabililor care aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial sunt cuprinși următorii:
- contribuabilii care au optat pentru declararea și plata impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, potrivit art. 34  alin. (2) si (3) din Codul fiscal;
- contribuabilii societăți comerciale bancare - persoane juridice române și sucursalele din România ale băncilor - persoane juridice străine (art. 34 alin. (4) din Codul fiscal).
Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plățile anticipate trimestriale, este impozitul pe profit datorat, conform declarației privind impozitul pe profit, fără a lua în calcul plățile anticipate efectuate în acel an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Martie 2014
Stire din Economie : Decizie monetară europeană
Joi, 06 Martie 2014
Stire din Economie : I-a speriat Antifrauda
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Economie : Piața blănurilor de lux
Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Economie : Dolarul american rămâne pe loc
Pagina a fost generata in 1.3253 secunde