Info fiscalitate: la taxe noi, formulare noi

256
Info fiscalitate: la taxe noi, formulare noi - infofisc-1402669895.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică un proiect de ordin al președintelui ANAF, care prevede completarea unor formulare privind administrarea impozitului pe venit și contribuțiilor sociale.

"În vederea îmbunătățirii serviciilor destinate contribuabililor persoane fizice, s-a propus introducerea în conținutul formularelor de decizii de impunere privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale a informațiilor referitoare la plata obligațiilor fiscale (contul bugetar și contul IBAN, modalitatea de plată a obligațiilor bugetare).

Totodată, începând cu data de 1 februarie 2013, în sfera contribuțiilor sociale obligatorii au fost incluse veniturile din silvicultură și din piscicultură.

Astfel, persoanele fizice care realizează aceste categorii de venituri, sunt obligate să efectueze în cursul anului plăți anticipate cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit modificărilor aduse Codul fiscal, în cazul persoanelor fizice care datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate, stabilirea obligațiilor anuale de plată se realizează de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuală, pe baza căreia se regularizează sumele datorate cu titlu de plăți anticipate.

De asemenea, Codul fiscal prevede că, pentru persoanele care realizează numai venituri din activități agricole, piscicultură și silvicultură, sub nivelul salariului de bază minim brut pe țară lunar și nu fac parte din familiile beneficiare de ajutor social, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate reprezintă o treime din salariul de bază minim brut pe țară. Sarcina verificării și după caz, a stabilirii bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate revine și în această situație, organului fiscal competent" - se arată în referatul de motivare a actului normativ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Economie : 700 de motoare invadează Mamaia
Vineri, 13 Iunie 2014
Stire din Economie : Încep concedierile la CFR Marfă
Pagina a fost generata in 1.3062 secunde