Info fiscalitate: Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitelor

98
Info fiscalitate: Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitelor - infofiscalitate-1418659764.jpg

Articole de la același autor

Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor și

contribuțiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la

sursă va fi completată printr-un ordin al președintelui Agenției

Naționale de Administrare Fiscală.

În prezent, potrivit Codului de procedură fiscală, contribuabilul poate depune declarația fiscală pentru obligațiile fiscale ce au format obiectul deciziei de impunere prin care au fost stabilite din oficiu obligațiile fiscale, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei. Decizia de impunere se desființează de organul fiscal la data depunerii declarației fiscale.

În procesul stabilirii din oficiu a obligațiilor fiscale, s-a constatat faptul că, după emiterea deciziei de impunere din oficiu, pot apărea situații în care, fie au fost depuse declarațiile fiscale în intervalul cuprins între data transmiterii deciziei și data primirii acesteia de către contribuabil, fie organul fiscal a operat după comunicarea deciziei de impunere (din oficiu sau la cererea contribuabilului) o serie de modificări în vectorul fiscal atașat, operațiuni care necesită desființarea deciziei de impunere din oficiu.

În procedura aprobată prin Ordinul președintelui ANAF nr. 3392/2011, se prevede că, decizia de impunere din oficiu se desființează numai în situația în care, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere din oficiu, contribuabilul depune declarația fiscală privind obligațiile care au format obiectul acestei decizii.

Urmare celor de mai sus, este necesară completarea procedurii cu dispoziții referitoare desființarea deciziei de impunere din oficiu, ca urmare a îndreptării unor erori materiale sau altor situații apărute în practică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Luni, 15 Decembrie 2014
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii decembrie
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.1916 secunde