INS. A crescut costul orar al forței de muncă

210
INS. A crescut costul orar al forței de muncă - constructii-1362555457.jpg
Românii au câștigat mai mulți bani la sfârșitul anului trecut. Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, în trimestrul al patrulea al anului 2012, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 1,04% față de trimestrul precedent și de 7,61% față de același trimestru al anului anterior. 

În formă brută (neajustată), față de aceleași perioade de comparație, variația costului orar al forței de muncă a diferit nesemnificativ față de forma ajustată (0,69%, respectiv 7,24%).

Față de trimestrul al treilea 2012, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităților din sectorul economic, cele mai semnificative creșteri înregistrându-se în construcții (6,47%), activități profesionale, științifice și tehnice (4,60%) și comerț (4,13%).

În sectorul bugetar costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după efectul zilelor lucrătoare) a crescut față de trimestrul precedent în sănătate și asistență socială (3,39%) și a scăzut în învățământ (-8,21%) și administrație publică (-1,15%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2978 secunde