INS: "Comerțul cu amănuntul a scăzut cu 6,1%, în decembrie"

354
Cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a scăzut în decembrie cu 6,1% față de aceeași lună din 2008, mai ales ca urmare a reducerii semnificative a vânzărilor de carburanți, precum și a declinului vânzărilor de mărfuri nealimentare și alimentare, a anunțat ieri Institutul Național de Statistică (INS).
În ultima lună a anului trecut, cea mai importantă scădere a fost înregistrată în comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, de 15,4%, urmată de reducerea cu 10,9% a vânzărilor de bunuri nealimentare și cu 5,1% a celor de produse alimentare, băuturi și tutun.
Față de noiembrie, afacerile din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și de caracterul sezonier, au scăzut pe ansamblu cu 5,6% în decembrie, după ce vânzările de produse alimentare, băuturi și  tutun s-au diminuat cu 2,7%, iar cifra de afaceri din vânzările de produse nealimentare s-a redus cu 10,9%.
În schimb, comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 4,6% față de luna precedentă.
În 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a scăzut cu 10,4%, după diminuările semnificative înregistrate de comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-19,1%) și vânzările de produse nealimen-tare (-9,4%). În plus, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 3,3%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Economie : Taxa fast-food va scumpi cu 30% alimentele
Pagina a fost generata in 1.7157 secunde