Inspectorii sanitari îi atenționează pe "samsarii" de porci că sunt cu ochii pe ei

901
Pentru evitarea eventualelor toxiinfecții alimentare și a posibilelor infestări cu parazitul Trichinella Spiralis, reprezentanții Autorității Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au venit cu o serie de recomandări. În primul rând, spun inspectorii, nu cumpărați carne de porc, produse sau preparate obținute din aceasta, de la persoane și din locuri sau spații neautorizate și nesupravegheate sanitar veterinar. Mai mult, "samsarii" ar trebui să-și ia toate măsurile de precauție. "Este interzisă vânzarea porcilor vii, fără control sanitar veterinar, la «samsari», sau în alte locuri neaprobate sanitar veterinar!", au precizat ieri reprezentanții ANSVSA.

Așadar, bine ar fi să cumpărați carnea de porc din unități autorizate, care, prin programul de control implementat de către inspectori, garantează că aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurată asistența sanitară veterinară permanentă.

"În condițiile unei cereri crescute, specifice perioadei premergătoare Crăciunului, unii români continuă să cumpere carne proaspătă sau produse și preparate din carne de porc sau chiar porci vii, crescuți în gospodărie, pentru sacrificare. S-au întâlnit situații în care, unii dintre crescătorii de porci în sistem gospodăresc aleg să vândă sau să sacrifice animalele, evitând controlul sănătății acestora de către medicii veterinari", atenționează ANSVSA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Economie : Un euro mai puternic
Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Economie : Dolarul american a sărit de 3,47 lei
Pagina a fost generata in 1.3229 secunde