Interes uriaș pentru programul de finanțare Start Up Nation 2017

1378
11
Interes uriaș pentru programul de finanțare Start Up Nation 2017 - interesuriaspentru-1493052165.jpg

Articole de la același autor

Programul Start Up Nation 2017, destinat IMM-urilor, a stârnit un mare interes în rândul românilor. Încă de la punerea în dezbatere publică a proiectului de act normativ prin care acesta este reglementat, Internetul a fost luat cu asalt de către cei ce doreau să afle mai multe despre el.


Nici nu e de mirare, având în vedere faptul că "este primul program generos care sprijină antreprenoriatul român", după cum s-a exprimat Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța (PIMM).


În cadrul conferinței de presă de ieri, susținută împreună cu Iuliana Constantin, vice-președintele organizației, Gropoșilă a făcut o amplă prezentare a programului. 


Scopul acestuia este încurajarea și stimularea spiritului antreprenorial al cetățenilor în vederea implicării lor în afaceri, întrucât "avem un bazin antreprenorial bogat, care nu este pus în valoare din cauza lipsei resurselor financiare", a afirmat Gropoșilă.


Programul este destinat microîntreprinderilor și IMM-urilor, care vor primi o finanțare de până la 44.000 de euro (200.000 de lei). Pentru a fi admise în program, acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care: să aibă capital integral privat, să fi fost înființate după 31 ianuarie 2017, să fie înregistrate la Oficiul Registrului Comerțului, să asigure minimum un loc de muncă și să nu aibă datorii la bugetul de stat și bugetele locale.


Cu finanțarea primită, firmele participante la program vor putea deconta:
- echipamente, mașini, utilaje și instalații, plus software-ul aferent;
- echipamente IT; 
- cursuri de dezvoltare a abilităților antre-prenoriale; 
- consultanța pentru întocmirea și implemen-tarea proiectului;
- cheltuielile cu chiria pentru spațiul în care se desfășoară activitatea economică;
- salariile angajaților pe o perioadă de șase luni, bugetate la nivelul salariului mediu pe economie.


Înscrierea se va face online, în sesiuni de 30 de zile calendaristice, până la epuizarea bugetului alocat programului. 


Solicitanții vor trebui să transmită online planul de afaceri corect și integral. Acesta va fi evaluat după următoarele criterii:
a) domeniul de afaceri
- producție - 30 de puncte;
- industrii creative - 25 de puncte;
- servicii - 20 de puncte;
- comerț și alte activități - 15 puncte;
b) numărul locurilor de muncă permanente (cu normă întreagă) create:
- trei sau mai multe locuri - 20 de puncte;
- două locuri - 15 puncte;
c) numărul locurilor de muncă pentru absolvenți începând cu promoția 2015
- cel puțin două locuri - 10 puncte;
- un loc - 5 puncte;
c) numărul locurilor de muncă pentru șomeri începând din 2015
- cel puțin două locuri - 10 puncte;
- un loc - 5 puncte;
d) tipul cheltuielilor aferente planului de afaceri
- echipamente tehnologice în pondere de peste 60% din valoarea planului de afaceri - 15 puncte; 
- echipamente tehnologice în pondere de peste 40% din valoarea planului de afaceri - 10 puncte; 
- echipamente tehnologice în pondere de sub 40% din valoarea planului de afaceri - 5 puncte; 
e) dacă asociatul sau administratorul a urmat sau urmează un curs antreprenorial
- da - 15 puncte; 
- nu - 5 puncte.


Planurile de afaceri depuse vor fi ierarhizate în funcție de numărul total de puncte. Punctajul maxim este de 100 de puncte, iar cel minim pentru accesarea programului este de 60 de puncte. Dacă pe ultimul loc eligibil vor fi mai multe solicitări cu același punctaj, se va califica planul de afaceri care a creat mai multe locuri de muncă, a achizionat un volum mai mare de echipamente tehnologice, obiectul de activitate are un punctaj mai înalt, solicitanul deține un curs de antreprenoriat. Ultimul criteriu de de-partajare este ordinea înscrierii în program. 


Iulian Gropoșilă a precizat că programul nu impune limite de vârstă pentru participanți și nici restricții privind istoria lor antreprenorială. Chiar dacă au alte firme, cei interesați se pot înscrie în program, cu condița ca noua firmă să aibă un obiect de activitate distinct de celelalte. 


Cei ce obțin finanțarea sunt obligați să mențină afacerea funcțională minimum doi ani, atenționează președintele PIMM. "Experiența ne-a arătat că circa 70% dintre sturt-up-uri au dat faliment în primii trei ani. Cauzele sunt multiple. În primul rând este vorba de lipsa pregătirii antreprenoriale. Cei ce s-au lansat în afaceri nu aveau competența necesară și nici nu au frecventat cursurile de formare antreprenorială", a declarat Iulian Gropoșilă.


Pentru a veni în sprijinul celor ce vor să se înscrie în programul Start Up Nation 2017, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța (PIMM) va organiza, începând cu data de 3 mai 2017, un curs de competențe antreprenoriale, cu durata de cinci zile. Lectorii sunt practicieni din lumea business-ului.


Pe data de 27 aprilie 2017, PIMM aniversează 13 ani de existență, "Suntem prima organizație patronală înființată în Constanța. Avem în spate o activitate bogată, cu numeroase proiecte și inițiative lansate în folosul mediului de afaceri", a spus Iulian Gropoșilă.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
sor
25 aprilie 2017
start up

Din pacate nu este un start up. Riscurile sunt mult mai mari decat avantajele. Ca sa obtii puncte trebuie sa investesti in lucruri care nu au legatura cu afacerea ta. Te obliga sa angajezi defavorizati sau someri si poate tu ai nevoie de experti in domeniu ca sa mearga afacerea. Trebuie sa-i tii cel putin 2 ani. Trebuie sa-i inveti tu pe ei. De unde sa-i inveti, pentru ca nici tu nu prea stii ce sa faci. Daca nu merge treaba dai banii inapoi. Mi bine te imprumuti in banca, angajezi pe cine vrei si faci si dormi mai linistit. DECI, dezavantajele sunt mai mai decat avantajele NU ESTE START UP!!! Este aur curat pentru firmele de consultanta.

Andrei
26 aprilie 2017
Pagina web

Stiti ce agentii de web design realizeaza pagini web in conditiile programului de finantare? Adica sa fie gata la depunerea dosarului si sa incaseze banii abia peste 2-3 luni dupa obtinerea finantarii? Eu nu am reusit sa gasesc decat una: http://dream-webdesign.ro/pagina-web-finantare/

Calcio
27 aprilie 2017
Start-up

Pai eu nu vreau sa lucrez cu firme de consultanta, pentru ca habar n-au cu ce se mananca proiectul meu! Cand i-am spus unui consultant ce vreau sa fac, mi-a sugerat sa fac ceva mai mic sa nu coste mult, pentru ca el mi-a spus ca nu prea stie cu ce se mananca. Atunci de ce sa le dau lor bani cand eu cunosc toata afacerea de la inceput pana la sfarsit??? Un plan de afaceri trebuie sa fii in stare sa construiesti daca ai instructiuni, altfel n-are rost sa devii antreprenor, si mai mult inseamna ca nu-ti cunosti afacerea! In cazul meu eu mi-am scris in mare parte planul, pot sa-l depun singur fara stres. Sunt perfect deacord sa fii supravegheat, dar lasa-ma sa construiesc eu afacerea, si doar acolo unde intr-adevar chiar nu ma descurc sa cer informatii.

MORIS
18 septembrie 2017
LOAN OFFER

Salutare tuturor, împrumut Sunteți în căutarea unui creditor legit de împrumut, obosit de a fi refuzat de către bănci și de ipotecă, sunteți obosit căutați fonduri pentru a finanța afacerea dvs., sau sunteți financiar jenat că nu vă puteți plăti Datoria și facturile dvs., un ajutor financiar? în timp ce nu vă grăbiți acum și luați-vă împrumutul garantat și negarantat astăzi la MORIS LOAN COMPANY, oferim cel mai bun serviciu vreodată tuturor clienților noștri și vom lucra spre și dincolo de clienții noștri de a ajunge și așteptări, tipuri de împrumuturi. la solicitanți de împrumut, persoane fizice, organizații cooperante, companii și așa mai departe. Oferim împrumuturi în orice interval, cu o rată a dobânzii de 1,50%. Deci aveți nevoie de un împrumut astăzi pentru a vă finanța bugetul. contactați-ne acum la EMAIL: [email protected], Website:

Olivia Daniel
21 septembrie 2017
împrumut

Buna, Sunt doamna Olivia Daniel, Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a-ți plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a-ți îmbunătăți afacerea? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă sau în alte scopuri? Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Nu căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut! acordăm împrumuturi companiilor, entităților private și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2% pentru o perioadă fixă de 1-20 ani și o perioadă de grație de șase luni înainte de începerea ratei lunare. Ne puteți contacta prin e-mail prin: ([email protected])

SARAH MICHAEL
24 septembrie 2017
OFERTA DE IMPRUMUT-([email protected])

BINE ATI VENIT LA COMPANIE DE ÎMPRUMUT "AVANT CREDIT". Căutați un împrumut autentic? Sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! "AVANT CREDIT" oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Acordăm o sumă maximă de 500.000.000,00 în următoarea monedă: Dolari SUA, Euro și Marii Britanii Mari. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul ([email protected]) Mulțumesc.

Mrs. Alvaro Martinez
10 decembrie 2017
loan offer

Alvaro Martinez Bună ziua, Căutați un creditor financiar legitim și de încredere? Ai nevoie de un împrumut? Aveți nevoie de ajutor financiar urgent? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut de capital pentru a vă îmbunătăți afacerea? Oferim toate tipurile de împrumut la venituri din dobânzi de 2% clienților privați și corporativi în mod clar și ușor de înțeles. Oferim împrumuturi la orice înălțime pentru orice destinație, așa că vă rugăm să ne contactați astăzi pentru a obține un împrumut instant de astăzi. Contactați-ne prin e-mailul nostru: ([email protected])

Jean Carlos
18 ianuarie 2018
Aveti nevoie de un imprumut

Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice tip de finantare a afacerii ( [email protected] sau Whatsapp +16234044993 ). Oferim de asemenea Credite persoanelor fizice, firmelor si organismelor juridice la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: [email protected] sau Whatsapp +16234044993

Victoria Alberto
6 februarie 2018
loan

Salut, numele meu este Victoria Alberto, victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. am pierdut aproximativ 6.000 de euro pentru că aveam nevoie de un capital mare de 80.000 euro, aproape că am murit, nu aveam unde să merg. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu puteam să stau așa ceva din nou. în martie 2017, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Olivia Daniel, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie. mama bună vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumi, și Dumnezeu poate continua să vă binecuvânteze. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui pe colegii români, că există mulți escroci acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să vă asigurați rapid un împrumut, înregistrați-vă prin intermediul doamnei Olivia Daniel prin e-mail: ([email protected] ). puteți să mă contactați și prin intermediul acestui e-mail: ([email protected]). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere. Mulțumesc.

Alicia Radu
6 februarie 2018
loan

Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Nu căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut! acordăm împrumuturi companiilor, entităților private și persoanelor fizice, la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Ne puteți contacta prin e-mail prin: ([email protected]) APLICAREA DATELOR 1) Denumirea ........................... 2) Țara ....................... 3) Adresa ...................... 4) Sexul ........................ 5) Starea civilă ............. 6) Ocupația ................ 7) Numărul de telefon ........... 8) poziția în locul muncii ..... 9) venit lunar .................... 10) Suma împrumutului ......... 11) durata împrumutului ..... 12) Scopul împrumutului .................. 13) Data nașterii ........................ Mulțumesc.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Aprilie 2017
Stire din Economie : Ne mănâncă de vii birocrația
Luni, 06 Martie 2017
Stire din Economie : Afaceri fără corupție
Marţi, 14 Februarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.2259 secunde