Investiți, consumați, dacă vreți să scăpăm de criză!

446
În disertația susținută cu ocazia decernării titlului de doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, academicianul Mugur Isărescu a afirmat că, la nivel internațional, principala provocare a crizei economice este găsirea soluțiilor care să restabilească încrederea investitorilor și a consumatorilor. Pe termen lung, însă, trebuie reformat sistemul financiar internațional.
Referindu-se la situația din România, Mugur Isărescu a declarat că ar putea să se producă o schimbare în ceea ce privește motoarele creșterii economice.
În 2008, acest rol l-au avut activitățile imobiliare, financiar-bancare, importurile de autoturisme, industria metalurgică, industria chimică, industria constructoare auto. Deoarece ele vor cunoaște scăderi în anul 2009, există domenii care se pot dezvolta și care pot menține creșterea economică, precum: IT, telecomunicațiile, industria alimentară și a medicamentelor, serviciile publice.
În același timp, este necesar un efort de refacere a încrederii consumatorilor în evoluția economiei, care s-a deteriorat pe fondul unei tratări emoționale a crizei,
a spus guvernatorul BNR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0919 secunde