Investiții de 490 de milioane de euro în industria auto

106
Investiții de 490 de milioane de euro în industria auto - investitiide490demilioanedeeuro-1657186571.jpg

Articole de la același autor

Florin Spătaru, ministrul economiei, împreună cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă au participat la evenimentul organizat la Craiova cu ocazia finalizării achiziției uzinei Ford de la Craiova de către Ford Otosan din Turcia.
 

Ford Otosan este un joint venture în care Ford Motor Company și Koç Holding dețin pachetele majoritare acțiuni (câte 41% fiecare, diferența fiind disponibilă pe piața liberă de tranzacții). Pentru transferul proprietății fabricii, Ford Otosan va plăti 575 de milioane de euro la care se adaugă alte 140 de milioane de euro, definite drept plată condiționată. Odată cu acordul semnat de Ford Motor Company și Ford Otosan, uzina de la Craiova intră sub conducerea joint venture-ului din Turcia. Fabrica din România va beneficia de o rețea largă de competențe și de transfer de know-how datorită experienței echipei Ford Otosan în proiectarea, dezvoltarea și construirea de vehicule comerciale și electrice.


Prin achiziția uzinei Ford de la Craiova de către Ford Otosan din Turcia se creează oportunitatea unei investiții de 490 de milioane de euro în dezvoltarea industriei auto din țara noastră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5768 secunde