Iohannis: Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică este creșterea masivă a investițiilor publice

167
Iohannis: Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică este creșterea masivă a investițiilor publice - klausiohannisdeclaratiifotopresi-1588687934.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că unul dintre scopurile relansării economice după epidemia COVID-19 este creșterea "masivă" a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, iar un accent puternic va fi pus pe produsele românești, conform ageperpres.ro.


"Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate.Vorbim practic de un proiect de reconstrucție a României. Produsele românești de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine și vom susține investiții semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară, securitatea energetică, dar și sanitară", a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni.


El a adăugat că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile la acest moment să poată fi redirecționate cu prioritate către programele de sprijin pentru companii și către proiectele mari de infrastructură de transport și de comunicații.


Iohannis a precizat va avea loc o redeschidere "graduală" a sectoarelor economice afectate de epidemia cu noul coronavirus, prioritatea fiind protejarea sănătății românilor.


Potrivit șefului statului, după data de 14 mai, când se va încheia starea de urgență, va fi păstrat sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic, dar vor fi introduse și noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect.


Președintele Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri pe tema măsurilor de relansare economică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3999 secunde