ISF a lansat o platformă pentru stagiile de practică din domeniul financiar, pentru studenți

112
ISF a lansat o platformă pentru stagiile de practică din domeniul financiar, pentru studenți - isfalansatoplatformapentrustagii-1633610314.jpg

Articole de la același autor

Institutul de Studii Financiare a lansat platforma stagii.isf.ro care listează stagiile de practică din domeniul financiar disponibile pentru studenți, instituția menționând că în ultimul an, peste 2.500 de elevi și studenți au beneficiat de programele de educație financiară ale ISF.


ISF a prezentat pe data de 5 octombrie, în cadrul dezbaterii online organizată de Ziua Internațională a Educației, proiectele din domeniul Educației pe care le desfășoară în parteneriat cu diferite companii, instituții sau universități.


„În ultimul an, peste 2.500 de elevi și studenți au beneficiat de programele de educație financiară ale ISF. 


Este un angajament pe care ni-l onorăm în continuare, derulând programele existente și dezvoltând altele noi! Educația financiară este esențială pentru creșterea calității economiei și a nivelului de trai al populației și ne vom concentra resursele pentru a crește nivelul de cultură financiară dar și de deveni o punte sustenabilă între mediul academic și mediul de afaceri”, a declarat, în cadrul evenimentului, Marian Siminică, directorul executiv al ISF.


La dezbatere au mai participat Mihaela Onofrei, prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Laura Naghi – coordonator Departament Educație Financiară din cadrul ISF, Raluca Lădaru, coordonator Cercetare și Revista de Studii Financiare ISF, Alexandra Bontaș, șef Serviciu Monitorizare și Educație Financiară din cadrul ASF. De asemenea, au participat și reprezentanți ai peste 10 centre universitare din toată țara.


Cu această ocazie, ISF a lansat platforma stagii.isf.ro, din cadrul proiectului „Stagii de practică pentru studenți” care concretizează demersul ISF de creare a unui liant între mediul de afaceri (domeniul financiar) și studenții dornici să participe la stagii de practică.


„Acest proiect este unic în sectorul financiar. Ne-am dorit să creăm o punte între companiile care activează în sectorul financiar și studenții/masteranzii la facultățile de profil. Platforma este în continuă expansiune, având deja stagii oferite de companii din domenii precum asigurări, pensii private, piața de capital și nu numai, înscrise și dornice să primească tinerii la sediul lor. 


Orice companie dornică să se alăture proiectului o poate face accesând platforma”, a explicat Cătălin Câmpeanu, directorul adjunct al ISF.


ISF prezintă principalele proiecte în domeniul educației. Unul dintre acestea este Academia de Asigurări, un proiect care oferă, pentru 30 de studenți, oportunitatea de a cunoaște în profunzime industria asigurărilor. Proiectul presupune participarea unui număr de 25-30 studenți, selecționați din universitățile partenere printr-un proces de selecție ce presupune trimiterea unui eseu și susținerea unui interviu.


Unul dintre acestea este Academia de Asigurări, un proiect care oferă, pentru 30 de studenți, oportunitatea de a cunoaște în profunzime industria asigurărilor. Proiectul presupune participarea unui număr de 25-30 studenți, selecționați din universitățile partenere printr-un proces de selecție ce presupune trimiterea unui eseu și susținerea unui interviu.

Programul „Academia de Asigurări” va fi lansat în martie 2022.

Tot la proiecte în domeniul educației, ISF adaugă seminare SmartFin@ISF și parteneriat cu Laboratorul academic al ASF. 


În acest an universitar (2021/2022) vor fi reluate seria de seminare de perfecționare vocațională, parte a proiectului SmartFIN@ISF. Prin acest proiect, ISF și-a propus ca, în parteneriat academic cu universitățile din România, să susțină demersurile de educație financiară prin atragerea studenților din ani terminali, ciclul licență sau master. 


Obiectivul urmărit constă în îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor studenților care vor deveni consumatori de servicii financiare dar și potențiali angajați în piețele financiare (asigurări, bănci, pensii private, investiții).


Totodată, ISF precizează că dezvoltă metodologia prin care Universitățile pot echivala cursuri/ programe din ciclul de master/ licență cu programe de formare profesională inițială obligatorii pentru persoanele care doresc să desfășoare activități de distribuție în asigurări.


Institutul de Studii Financiare, aflat în subordinea Autorității de Supraveghere Financiară, este un centru de excelență în domeniul studierii piețelor de profil și derulării programelor de educație financiare pentru asigurarea competențelor, aptitudinilor și cunoștințelor personalului instituțiilor financiare și a personalului ASF și pentru creșterea nivelului de educație financiară al consumatorilor de servicii și produse financiare non-bancare. 


Pe termen lung, ISF își propune alinierea activității la cerințele europene, trecerea de la acumularea de cunoștințe la acumularea și evaluarea de competențe, furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaționale, determinate de cerințele legislative, de dinamica pieței și a cadrului european, contribuind la maturizarea pieței financiare nebancare din România, la crearea capacității acesteia de a face față concurenței induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

(I.T.C.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6482 secunde