ITM, în control la Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi autogări

364
ITM, în control la Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi autogări - itm-1617284736.jpg

Articole recomandate

Inspecția Muncii a demarat punerea în aplicare a Planului de acțiune pentru informarea și protecția lucrătorilor sezonieri pentru anul 2021 la nivelul Uniunii Europene. Cu această ocazie, ieri, 31 martie, s-a desfășurat o amplă acțiune de informare a cetățenilor din municipiul Constanţa şi zonele limitrofe, la care a participat inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și inspectori de muncă din cadrul celor două servicii de control.

Delegaţia s-a deplasat în teren în zone publice consacrate, cu afluență mare de persoane, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, autogări și puncte de îmbarcare spre diverse locații, unde s-au purtat discuţii cu operatorii economici și s-au distribuit materiale informative. Scopul acestei campanii este de a diminua riscurile și a preveni situațiile de abuz la care se expun cetățenii români care intenționează să muncească în străinătate, inclusiv ca lucrători sezonieri.

Informațiile pe care lucrătorii români ar trebui să le aibă înainte de a pleca să muncească în străinătate se referă la condițiile de intrare în țara de destinație și condițiile de muncă, inclusiv cele specifice desfășurării activității, instituțiile care pot sprijini lucrătorii, atât din România cât și din străinătate, și cum pot fi contactate acestea. Aceste informații se regăsesc atât pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale sub forma unui ghid, cât și pe site-urile Inspectiei Muncii, respectiv al I.T.M. Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2116 secunde