Japonia va construi prima navă de bunkerare cu emisii zero de gaze

64
Japonia va construi prima navă de bunkerare cu emisii zero de gaze - japoniavaconstruiprimanavadebunk-1602688348.jpg

Articole de la același autor

Viitorul este al navelor prietenoase față de mediu, eficiente energetic și cu emisii zero de carbon și de sulf în atmosferă. Marii constructori navali ai lumii s-au angajat, deja, într-o cursă contracronometru pe noua direcție tehnologică.

Recent, armatorul japonez Asahi Tanker a anunțat un proiect îndrăzneț: construcția primelor două tancuri de bunkerare cu emisii zero de gaze, care vor fi propulsate de electricitate.

În august anul trecut, Asahi, împreună cu Exeno Yamamizu, MOL și Mitsubishi au constituit împreună structura de cercetare „e5 Laboratories Inc”, care va proiecta cele două tancuri petroliere revoluționare.

Se preconizează că acestea vor fi livrate în intervalul martie 2022 - martie 2023 și vor servi ca nave de bunkerare, în Golful Tokyo.

Vasele vor fi alimentate de baterii litiu-ion de mare capacitate. Odată cu eliminarea poluării atmosferei, se va reduce considerabil și poluarea fonică, ceea ce va contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă de la bord.

În plus, navele vor adopta digitalizarea, automatizarea și tehnologia internetului obiectelor (IoT) pentru a reduce volumul de muncă al echipajului și pentru a îmbunătăți eficiența operațională.

Șantierele navale japoneze Koa Sangyo Co și Imura Zosen KK vor construi fiecare câte o navă, iar Kawasaki Heavy Industries va avea rolul de integrator de sistem.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4257 secunde