Japonia vrea să redevină primul constructor de nave al lumii

1136
Japonia vrea să redevină primul constructor de nave al lumii - santierjaponia-1312630396.jpg

Articole de la același autor

În ultimul deceniu, Japonia a fost detronată de Coreea de Sud și China din poziția de lider al construcțiilor de nave. În prezent, ea și-a propus să revină la vârful topului mondial.

În 2010, pe fondul crizei mondiale, China a reușit reușit să devanseze Coreea de Sud, devenind cel mai mai mare constructor naval al lumii, grație investițiilor guvernamentale, politicii salariilor mici și meniținerii unui curs valutar defavorabil yuanului (moneda chineză). Pe de altă parte, yenul (moneda japoneză) tare a făcut ca navele japoneze să fie scumpe, având în vedere faptul că cele mai multe șantiere navale nipone vând construcțiile noi în dolari.

Industria navală japoneză urmează să investească în cercetarea științifică și tehnologiile navale care contribuie la reducerea consumului de carburanți.

Șantierele navale japoneze au un portofoliu de contracte pentru construcția unor nave cu capacitatea totală de 71,3 milioane tdw. Spre comparație, la 1 mai 2011, Coreea de Sud avea comenzi pentru 143,4 milioane tdw, iar China, pentru 187,7 milioane tdw.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6551 secunde