Județul Constanța primește 6,879 milioane de lei pentru repararea drumurilor

111
Județul Constanța primește 6,879 milioane de lei pentru repararea drumurilor - judetulconstantaprimestemilioane-1439992792.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a decis astăzi, repartizarea pe județe a sumei de 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale. Alocările pe județe au fost realizate în funcție de lungimea drumurilor și de capacitatea financiară a fiecărui județ.

Astfel, primul criteriu urmărește repartizarea direct proporțională a banilor, în funcție de lungimea drumurilor din județul respectiv. Criteriul privind capacitatea financiară se aplică invers proporțional: s-au alocat sume de bani mai mari pentru județele cu o capacitate financiară redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe județe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanțelor dintre ele.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Județul Constanța are alocată suma de 6,879 milioane de lei.

Ulterior publicării HG în Monitorul Oficial, repartizarea sumelor în cadrul județelor se va face prin hotărâri ale consiliilor județene, după consultarea primarilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0802 secunde