Klaus Iohannis: Lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă

144
Klaus Iohannis: Lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă - 014-1603130395.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la Palatul Cotroceni, că toată lumea aşteaptă de la România o acţiune bugetară responsabilă, punctând că, în cazul în care nu se va întâmpla astfel, ţara noastră va intra într-o procedură specială care implică un rating în scădere.


"Da, riscul există, şi unul, şi celălalt. Toată lumea se aşteaptă de la România la măsuri care, evident, sunt precaute. Deci, se aşteaptă de la noi o acţiune bugetară responsabilă, în condiţiile în care criza economică este, din păcate, un fapt. Din păcate, consumul a scăzut, veniturile la buget au scăzut. Este evident că anumite cheltuieli trebuie făcute - de exemplu, cele pentru susţinerea sistemului spitalicesc, pentru medici, pentru tablete pentru elevi - însă multe cheltuieli pot fi amânate până când situaţia se îmbunătăţeşte şi asta se aşteaptă de la noi, o acţiune responsabila. Dacă nu va fi aşa, cu siguranţă, vom intra într-o procedură specială, care implică, pe de-o parte, un rating care va fi în scădere şi nu în creştere. Pe de altă parte, Comisia Europeană citeşte deja cu foarte mare atenţie tratatele, ca să vadă în ce zonă putem fi încadraţi şi traşi la răspundere", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.


Şeful statului a fost întrebat dacă are informaţii noi în privinţa posibilităţii ca România să piardă bani europeni dacă pensiile se vor majora cu 40% şi dacă există posibilitatea ca România să fie retrogradată de agenţiile de rating.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7332 secunde