La ce să ne uităm când cumpărăm mielul de Paște
257
Articole de la același autor
Nu mai ai bani de benzină? Cât te costă sa-ți pui GPL pe mașină
11 Aprilie 2013
Cum e mai avantajos să cumpărăm o mașină. Credit auto, de nevoi personale sau leasing?
01 Martie 2013
APARTAMENTELE NEMOBILATE din Constanța, PUȚINE ȘI SCUMPE. Iată CÂT CER acum proprietarii
15 Aprilie 2013
Vrei să pleci într-o croazieră direct din Constanța? Află cât te costă și când te poți îmbarca
18 Aprilie 2013
Ce obiective are noul șef al Autorității Navale Române
27 Februarie 2013
Cât sunt dispuși să dea constănțenii pe un apartament
21 Martie 2013
În aproximativ o săptămână, zeci de mii de constănțeni vor da năvală în magazine și piețe pentru a cumpăra, dacă nu miei întregi, măcar câteva kilograme, pentru tradiționala masă de Paște.
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare ne-au explicat la ce să fim atenți. Astfel, din punct de vedere al originii, se identifică două tipuri de carne. Carnea de miel (ied) - care provine din unități autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - prezintă o marcă de sănătate de formă ovală, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, având inscripționate următoarele: în partea superioară denumirea țării, respectiv "România", cu majuscule sau codul ISO al țării "RO", în cazul cărnii obținute în abatoare din România, în centru numărul de autorizare acordat de autoritatea veterinară centrală a țării de origine, iar în partea inferioară abrevierea Comunității Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE etc. cu majuscule.
De cealaltă parte, există carnea de miel (ied) care se obține prin sacrificarea la cererea consumatorilor, în locuri special amenajate temporar. Aceasta are aplicată o ștampilă de formă rotundă, cu diametrul de 3,5 cm, cu următoarele înscrisuri: în partea superioară - "România", cu majuscule, în centru - indicativul județului, urmat fără întrerupere de numărul de autorizare al unității (imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unității), iar în partea inferioară - "controlat sanitar-veterinar", cu majuscule. Astfel, dacă există aceste ștampile putem fi siguri că ajungem să gătim o carne verificată sanitar - veterinar.
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare ne-au explicat la ce să fim atenți. Astfel, din punct de vedere al originii, se identifică două tipuri de carne. Carnea de miel (ied) - care provine din unități autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - prezintă o marcă de sănătate de formă ovală, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, având inscripționate următoarele: în partea superioară denumirea țării, respectiv "România", cu majuscule sau codul ISO al țării "RO", în cazul cărnii obținute în abatoare din România, în centru numărul de autorizare acordat de autoritatea veterinară centrală a țării de origine, iar în partea inferioară abrevierea Comunității Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE etc. cu majuscule.
De cealaltă parte, există carnea de miel (ied) care se obține prin sacrificarea la cererea consumatorilor, în locuri special amenajate temporar. Aceasta are aplicată o ștampilă de formă rotundă, cu diametrul de 3,5 cm, cu următoarele înscrisuri: în partea superioară - "România", cu majuscule, în centru - indicativul județului, urmat fără întrerupere de numărul de autorizare al unității (imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unității), iar în partea inferioară - "controlat sanitar-veterinar", cu majuscule. Astfel, dacă există aceste ștampile putem fi siguri că ajungem să gătim o carne verificată sanitar - veterinar.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 09 Aprilie 2013
Sâmbătă, 23 Martie 2013
Marţi, 24 Aprilie 2012
Marţi, 16 Aprilie 2013
Miercuri, 13 Martie 2013
Vineri, 22 Februarie 2013
Vineri, 13 Aprilie 2012