Libertate pentru Mansour Osanloo!

228

Articole de la același autor

Mansour Osanloo este liderul sindicatului șoferilor din Iran. El militează pentru inde-pendența mișcării sindicale și pentru salarii care să permită traiul de zi cu zi. Într-un interviu pe care l-a acordat cu puțin timp înainte de a fi arestat, el a explicat că nu este împotriva guvernului, dar are credința că sunt semne de speranță pentru drepturile lucrătorilor și pentru libertate în Iran.
Osanloo a fost ridicat de pe stradă, interogat timp de 200 de ore și închis. Colegii săi, Federația Internațională a Transportatorilor, numeroase sindicate europene, presa din întreaga lume s-au solidarizat cu el și fac presiuni asupra puterii de la Teheran, pentru a-l elibera.
Astăzi, Federația Națională a Sindicatelor Portuare din România și Sindicatul Liber al Navigatorilor organizează un miting de soli-daritate cu liderul sindical iranian. Acțiunea se desfășoară în portul Constanța, pe platoul din fața sediului SLN, începând cu ora 10. La ea vor participa 40 de lideri sindicali, care vor cere eliberarea grabnică a lui Osanloo. Organizatorii vor transmite Ambasadei Iranului, din București, un mesaj de protest, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Aurel Stoica, secretarul general al SLN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1322 secunde