Locuințe sociale pentru comunitățile de romi

112
Locuințe sociale pentru comunitățile de romi - locuintesocialepentrucomunitatil-1647503277.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a recepționat, în comuna 1 Decembrie (jud. Ilfov), 21 de locuințe sociale destinate comunităților de romi. Valoarea investiției este de 4.216.218,15 lei (TVA inclus).


Până în prezent, în cadrul programului „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi”, au fost finalizate 197 de locuințe în județele: Bihor (22), Bistrița-Năsăud (21), Mehedinți (28), Olt (28), Sibiu (28), Arad (49) și Brașov (21). Agenția mai are în execuție efectivă alte 21 de locuințe sociale în comuna Potlogi (județul Dâmbovița).


Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetățenilor de etnie romă cu situație locativă precară și prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuințele se construiesc prin ANL, cu finanțare de la bugetul de stat. În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcția a maximum 300 de locuințe sociale pentru cetățenii români de etnie romă, distribuite în cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăți accesul persoanelor de etnie romă la o locuință decentă și la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare și sisteme de încălzire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7769 secunde