Majoritatea cetățenilor UE consideră că au beneficii de pe urma comerțului internațional

168
Majoritatea cetățenilor UE consideră că au beneficii de pe urma comerțului internațional - majoritateacetatenilorueconsider-1574472081.jpg

Articole de la același autor

60% dintre europeni consideră că beneficiază personal de pe urma comerțului internațional, arată Eurobarometrul publicat recent de Comisia Europeană. Numărul lor este cu 16% mai mare decât în urmă cu 10 ani, când s-a efectuat un sondaj similar. 71% dintre respondenți consideră că UE este mai eficace în apărarea intereselor comerciale ale țărilor lor decât în cazurile în care ele acționează pe cont propriu.


Comisarul pentru comerț, Cecilia Malmström, a declarat: "Când am preluat funcția de comisar în urmă cu cinci ani, exista o serie de critici împotriva comerțului internațional și a modului în care Comisia a purtat negocierile comerciale. Prin urmare, am decis să reformăm modul în care facem politica comercială. Prin creșterea transparenței, am dorit să creăm un climat de încredere. Acest sondaj Eurobarometru dovedește că am reușit. În prezent, cetățenii au opinii mai pozitive în ceea ce privește comerțul decât în urmă cu zece ani. Majoritatea cetățenilor consideră că schimburile comerciale le aduc beneficii directe și că, în negocierile pe care le desfășoară, Comisia este transparentă. Aceste opinii sunt foarte pozitive într-o perioadă de creștere a protecționismului și a conflictelor comerciale în întreaga lume! "


Potrivit studiului, 54% dintre respondenți sugerează că principala prioritate a politicii comerciale a UE ar trebui să fie crearea de locuri de muncă în UE. Apărarea standardelor UE în materie de mediu și de sănătate a devenit, de asemenea, importantă pentru europeni, jumătate dintre respondenți considerând că ea este o prioritate. Bancute asteptare Trei sferturi dintre europeni sunt de acord că avem nevoie de norme pentru comerțul internațional. Șase din zece respondenți susțin că ei au încredere că UE își desfășoară politica comercială într-un mod deschis și transparent. 54% dintre cei ce consideră comerțul internațional ca fiind benefic pentru ei apreciază că acest beneficiu se materializează într-o gamă mai largă de produse, în timp ce 36% consideră că reducerea prețurilor este cel mai important beneficiu. 


Prin urmare, rezultatele sondajului confirmă o bună concordanță între prioritățile formulate de cetățenii UE și cele stabilite în strategia UE "Comerț pentru toți" urmată în ultimii cinci ani. În această perioadă au intrat în vigoare 16 noi acorduri comerciale ale UE cu părți terțe, unele acorduri fiind de importanță majoră, precum cele cu Canada și Japonia. 


Comerțul internațional sprijină în prezent 36 de milioane de locuri de muncă în UE, cu 5 milioane mai mult decât în 2014. În prezent, există în vigoare peste 130 de măsuri de apărare comercială ale UE, care contribuie la protejarea a 343.000 de locuri de muncă în Europa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Vineri, 22 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Două yacht-uri de lux, distruse de foc
Pagina a fost generata in 0.8555 secunde