Conform votului din Comisia de Buget - Finanțe:

Majoritatea prevederilor OUG 50 se aplică doar la creditele noi

224
Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, din Camera Deputaților, a aprobat aplicarea majorității prevederilor ordonanței privind creditele populației doar la contractele de împrumut încheiate după intrarea în vigoare a actului normativ.
Potrivit amendamentului aprobat de deputați, "Prevederile prezentei ordonanțe de urgență nu se aplică contractelor în curs de derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, cu excepția dispozițiilor art. 66-69 și în ceea ce privește contractele de credit pe durata nedeterminată existente la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, a dispozițiilor art. 37 (1), art. 50-55, art. 56 alin (2), art. 57 alin (1) și (2), art. 66-69 și art. 70-71 din prezenta ordonanță de urgență".
Amendamentul mai prevede că actele adiționale încheiate și semnate în vederea asigurării conformității contractelor de credit cu prevederile OUG 50 își produc efectele în conformitate cu termenii contractuali agreați între părți. Totodată, actele adiționale nesemnate de către consumatori, considerate acceptate tacit potrivit articolului 95 din OUG 50, își vor produce efectele în conformitate cu termenii în care au fost formulate, "cu excepția cazului în care consumatorul sau creditorul notifică cealaltă parte în sens contrar în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7246 secunde