Managerii din economie estimează că activitatea va fi relativ stabilă

326
Managerii din economie estimează că activitatea va fi relativ stabilă - manageriidineconomie-1546784128.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producție și a numărului salariaților. Prețurile produselor industriale vor înregistra o creștere moderată.

Managerii din activitatea de construcții apreciază că volumul producției și numărul salariaților vor sădea. În schimb, prețurile vor avea o creștere moderată.

În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu oarecare încredere. Managerii au estimat că, în lunile ianuarie și februarie 2019, va avea loc o tendință de relativă stabilitate a volumului de activitate și a vânzărilor cu amănuntul, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor va avea o scădere moderată. Numărul salariaților și prețurile de vânzare cu amănuntul vor continua să crească în rit moderat.

La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o relativă stabilitate a cererii de servicii, a numărului salariaților și a prețurilor de vânzare a serviciilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5261 secunde