Managerii estimează scăderi ale activității în industrie, comerț și servicii, în perioada următoare

325
Potrivit opiniilor exprimate în luna octombrie 2009, de către managerii societăților comerciale, pentru perioada următoare, se conturează o scădere a activității în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul, servicii și în sectorul de construcții, în raport cu ultimele trei luni, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS).
Astfel, în sectorul industriei prelucrătoare, se estimează o scădere a numărului de lucrători, în special în sectorul metalurgic, fabricării produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului, prelucrării lemnului și fabricării produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei.
În activitatea de construcții se va înregistra, pentru perioada noiembrie - decembrie, o tendință de scădere atât a volumului producției, cât și a stocului de contracte și comenzi.
Managerii din sectorul de comerț cu amănuntul estimează o scădere atât a volumului total al vânzărilor de mărfuri cât și volumul comenzilor adresate de către unitățile comerciale furnizorilor de mărfuri. În plus, administratorii societăților comerciale estimează că prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere moderată.
Și cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște o scădere în următoarele două luni, comparativ cu perioada anterioară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0716 secunde