În perioada următoare,

Managerii estimează scăderi importante în sectorul de construcții, comerț și servicii

334
Potrivit opiniilor exprimate în luna ianuarie 2010, de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada februarie - martie 2010 o scădere moderată a activității în industria prelucrătoare și o scădere în sectorul de construcții, comerțul cu amănuntul și servicii, în raport cu perioada anterioară, a anunțat Institutul Național de Statistică.
Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele luni, o scădere moderată a volumului producției. În ceea ce privește numărul de salariați se estimează de asemenea o scădere.
Pentru unele dintre activități se va înregistra o tendință de scădere mult mai accentuată decât pe total: fabricarea altor mijloace de transport, metalurgie, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei.
În activitatea de construcții se va înregistra, pentru următoarele luni, o tendință de scădere atât a volumului producției, cât și a stocului de contracte și comenzi. Managerii estimează tot o scădere și a numărului de salariați, atât pe total, cât și pe grupe de mărime a întreprinderilor.
Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea o tendință de scădere moderată. Volumul comenzilor adresate de către unitățile comerciale furnizorilor de mărfuri vor înregistra scădere.
În plus, angajatorii prognozează o scădere și a numărului de salariați din acest sector.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4781 secunde