Marea Neagră, resurse extraordinare. Cum le exploatăm

377
Marea Neagră, resurse extraordinare. Cum le exploatăm - marea-1557325927.jpg

Articole recomandate

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, a declarat, astăzi, la o dezbatere, că trebuie găsite soluții pentru ca resursele de la Marea Neagră să fie foarte exploatate.

Haiduc a participat deschiderea conferinței "Dezvoltare durabilă la Marea Neagră", organizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geo-ecologie Marină - GeoEcoMar, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

"Este momentul ca Marea Neagră să se bucure și de cooperarea oamenilor de știință, inovatorilor, care să lucreze împreună pentru binele comun. Flora și fauna nu au graniță. Tehnologia informației, de asemenea, nu are granițe, motiv pentru care nici Marea Neagră nu ar trebui să aibă granițe în această zonă. Marea Neagră este una dintre granițele UE, este foarte bogată din punctul de vedere al patrimoniului și trebuie să găsim o modalitate de a dezvolta și extrage resursele numeroase de care se bucură Marea Neagră. Astăzi începem o nouă agendă de cercetare-dezvoltare și inovare pentru Marea Neagră și în cadrul acestei conferințe se va semna un document care va implica toate activitățile de cercetare și dezvoltare din următorii zece ani", a afirmat Hurduc, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4166 secunde