Maria Grapini anunță modificări importante pentru schema de minimis

135
Maria Grapini anunță modificări importante pentru schema de minimis - mariagrapini-1379595238.jpg

Articole de la același autor

Ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini, a declarat astăzi, la Constanța, că a fost finalizat un proiect de modificare a HG nr. 274/2013 - cunoscutul ajutor de minimis, care va intra, cel mai probabil, în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Proiectul de modificare vizează numeroase aspecte extrem de importante. "În primul rând, tot patronatul a cerut ca să nu se mai desfășoare prin Ministerul Finanțelor, ci prin Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri și Turism, având în vedere că avem experiență și lucrurile au mers bine. Ministrul finanțelor a spus că nu refuză trecerea proiectului aici. Apoi, sumele fiind cele pe care le știm, 500 de milioane de auro, ca să ajungă la mai multă lume, patronatele au cerut ca suma maximă să fie 100.000 de euro și nu 200.000 de euro, și 10% cofinanțarea", a explicat ministrul Maria Grapini.

Un alt aspect la fel de important este acela că proiectele care nu prind finanțare anul acesta, dar au reușit să obțină minimum 60 de puncte, rămân valabile pentru următorul an. "Punctajul minim pentru aprobare este de 60 de puncte. Dăm liber zece zile, așa este acum în proiect, să se înscrie toată lumea, facem o ierarhizare. Dacă până la 60 de puncte sunt mai mulți decât avem noi fonduri, proiectele le păstrăm în baza de date și luptăm să suplimentăm în anul următor banii. Așadar, rămân valabile proiectele depuse. Dacă tot s-au scris proiecte, dacă tot s-au întrunit condițiile de 60 de puncte, nu e drept să le arunci la coș, ci să le păstrezi și suplimentarea de anul viitor să fie acordată în primul rând lor", a explicat Maria Grapini. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4961 secunde