Maricultura, dezvoltată la Constanţa cu fonduri europene nerambursabile

1971
Maricultura, dezvoltată la Constanţa cu fonduri europene nerambursabile - 1-1693996554.jpg
La sediul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) - Direcţia Politici şi Inspecţii Maritime (DPIM) Constanţa, avut loc o întâlnire de lucru la care, alături de Marian Avram, preşedintele ANPA, şi Gabriel Popescu, director DPIM, au participat reprezentanţi ai Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană în proiectul BlackSea4Fish, ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi şi ai Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanţa.

„Tematica întâlnirii a fost analizarea oportunităţilor de colaborare la nivel regional pentru demararea de proiecte de cercetare şi proiecte pilot pentru dezvoltarea acvaculturii de apă dulce şi mariculturii în România, prin utilizarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile”, se arată într-un comunicat de presă al agenţiei.

Maricultura este o ramură a acvaculturii care se ocupă de creşterea de plante şi animale marine de interes economic, în apa mărilor şi a oceanelor. Principalele activităţi conexe sunt creşterea stridiilor (ostreicultura), midiilor (mitilicultura), crustaceelor (creveţi, crabi, raci). Maricultura se practică adesea în zone cu ape de mici adâncimi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Septembrie 2023
Stire din Economie : Energie, comerţ, inovaţii. INFO economic
Pagina a fost generata in 0.3257 secunde