MARINAR ROMÂN, RĂPIT DE PIRAȚI

702
MARINAR ROMÂN, RĂPIT DE PIRAȚI - piratisomalezi-1360506101.jpg

Articole de la același autor

Numărul atacurilor piraterești din zona de coastă a Somaliei a scăzut abrupt în 2012 și 2013, în schimb s-au reactivat focarele de piraterie din alte zone ale lumii.


Săptămâna trecută, au fost raportate cinci atacuri armate, soldate cu jafuri, răpiri și cu moartea unui marinar, dar niciunul nu a avut loc pe coasta Somaliei.

În zona de ancoraj, de la Adang Bay, Indonezia, trei pirați înarmați cu cuțite au urcat la bordul unui bulk carrier și l-au jefuit de provizii. După același scenariu, tot cu trei pirați, a avut loc un jaf armat la bordul unui cargou în zona de ancoraj de la Manila Sud, Filipine.

Proprietarul unui tanc petrolier care era în marș spre portul Abidjan, Coasta de Fildeș, a raportat pierderea contactului cu acesta, exprimându-și bănuiala că a fost capturat de pirați. Pe data de 5 februarie, nava și cei 17 navigatori de la bord au fost eliberați. Doi dintre ei au fost răniți de atacatori.

În zona de ancoraj a portului Lagos, Nigeria, pirații au deschis focul cu armele împotriva unui tanc chimic aflat la ancoră. Echipa de securitate de la bord a respins atacul. Un marinar, rănit în timpul schimbului de focuri, a decedat în timp ce era transportat spre spital.

Pe 7 februarie seara, în apele internaționale ale Golfului Guineea, pirații au abordat cargoul de 8.063 tdw "Esther C", sub pavilion Marea Britanie, l-au jefuit și au răpit trei membri ai echi-pajului: un român și doi ruși. Operatorul navei, Carisbrooke Shipping Ltd., a dat asigurări că va întreprinde demersurile necesare pentru eliberarea captivilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7419 secunde