Marinarii români de pe nava grecească "Agiotonis", plătiți cu un cec fără acoperire

701
Marinarii români de pe nava grecească
Cei trei marinari români de pe nava grecească "Agiotonis" nu și-au mai primit salariile de aproape cinci luni. Proprietara navei - o femeie - le datorează circa 18.000 de euro, a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.
Cei trei navigatori - bucătarul Nicolae Munteanu, marinarii Mihai Brăileanu și Florin Barcaș - erau cât pe ce să fie trași pe sfoară. An-gajatorul a încercat să le plătească o parte din datorie cu un cec fals. Înșelăciunea a fost depistată la timp și justiția a sancționat făptui-torul la închisoare cu suspendarea pedep-sei și amendă penală.
În prezent, nava se află în portul Souda, din Insula Creta.
Navigatorii și familiile lor s-au adresat SLN, solicitând sprijinul pentru recuperarea banilor. "Am adus cazul în atenția Ministerului Transporturilor și Sindicatului Navigatorilor din Grecia - a declarat Adrian Mihălcioiu. Așteptăm ca nava să plece din insulă în orice port de pe continent pentru a putea acționa mai ușor pe calea justiției."
Dacă angajatorul nu achită salariile și cheltuielile de repatriere, SLN va cere instanței de judecată elene scoaterea navei la vânzare, pentru recuperarea banilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5786 secunde